God morgen, DN-leser, her er morgenens viktigste markedsnyheter.

Det er børsuro i Asia med et gjennomsnittlig fall på de største nøkkelindeksene på over en prosent. DN Investor

Den australske dollaren har styrket seg med 12 prosent siden i januar. Det var ikke nok til at sentralbanken rørte renten under dagens møte. Den blir liggende på to prosent. DN Investor

Japan kan være på vei mot en resesjon. Sentralbanksjef Haruhiko Kuroda sa på tirsdag at sentralbanken er villig til å komme med nye lettelser – hvis det viser seg å være nødvendig. I slutten av januar innførte sentralbanken negativ rente. DN Investor

IMF mener tettere integrering mot verdensøkonomien gjør at fremvoksende land utgjør en økt risiko for den finansielle stabiliteten i verdensøkonomien. Asia i dag

Følg markedene på DN Investor.

 

Viktig i dag

Fikk styre alene. Leder for DNBs skatteparadisfilial i Luxembourg, Håkon Hansen, er forfremmet til å få ansvaret for alle bankens formuende kunder. DNBs styre og ledelse sier det ikke visste noe om selskapets virksomhet på Seychellene.

Nekter å trekke seg. Etter et krisemøte med partiet fortalte Islands pressede statsminister på direktesendt tv at han ikke vil gå av som følge av skatteparadisavsløringer.

Betalte 350 millioner kroner til "bestikkelsesfabrikk". Kjell Inge Røkke engasjert seg personlig da Kværner ville stanse betalinger til «bestikkelsesfabrikken» Unaoil. Men det nyttet ikke.

Vil tette skattehull. Kundene har strømmet til produktet fondskonto de siste månedene – på grunn av lavere skatt. Nå tettes sannsynligvis skattehullet.

 

Debatt og meninger

Papir fra Panama. Det viktige er at slike skatteparadiser ikke bare er et sted for å plassere egne penger. De er steder å gjemme unna det som egentlig er andres penger, nemlig penger fra korrupsjon og andre ulovligheter eller penger som skulle vært beskattet og dermed vært bidrag til fellesskapet, skriver DN på lederplass.

Hvor mange respektable grunner finnes det egentlig til å bistå kunder som ønsker å gjemme bort pengene sine, spår DNs Bård Bjerkholt i en kommentar.

Den store snakkisen i obligasjonsmarkedet: hybridkapital. Usikkerhet om vilkår for renteutbetalinger førte til store kursfall for såkalt hybridkapital i februar. EU må nå kanskje myke opp reglene som ble strammet kraftig inn for bare få år siden.

Hvordan kan forvaltningen av Statens pensjonsfond bli enda bedre? Regjeringen legger nå frem den årlige stortingsmeldingen om fondet. Unoterte investeringer står sentralt der, skriver finansminister Siv Jensen.

 

Skråblikk

Ikke byregjering

Kommunaldepartementet slår fast at Oslos byrådsleder Raymond Johansen ikke får lov til å kalle seg «byregjeringssjef».

Men han kan fortsatt få kalle seg pompøs.

 

Finanskalender

Makro

Japan, PMI-tjenester, mars

Tyskland (08:00), Industriordre, februar

Sverige (08:30), PMI-tjenester, mars

Spania (09:15), PMI-tjenester, mars

Sverige (09:30), Industriproduksjon, februar

Italia (09:45), PMI-tjenester, mars

Frankrike (09:50), PMI-tjenester, mars

Tyskland (09:55), PMI-tjenester, mars

ØMU (10:00), PMI-tjenester, mars

UK (10:30), PMI-tjenester, mars

Norge (11:00), Eiendom Norge boligprisstatistikk, mars

ØMU (11:00), Detaljhandel, februar

USA (14:30), Handelsbalanse, februar

USA (15:45), PMI-tjenester, mars

USA (15:45), PMI-industri, mars

USA (16:00), ISM-tjenester, mars

USA (16:00), JOLTS, februar

 

Annet

Norge (11:00), Finansminister Jensen legger frem stortingsmeldingen om forvaltningen av Statens pensjonsfond i 2015.

USA (22:30), API, ukentlige oljelagertall

NAPA, Kapitalmarkedsdag

Kilde: TDN Finans

 

Følg markedsutviklingen gjennom dagen på DN Investor

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.