Det skriver kanalen på sine egne nettsider.

Det årlige lisensbrevet ble sendt fra NRK til Kulturdepartmentet tirsdag, og det er her NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen ber om 30 kroner mer fra de rundt 2.025.000 avgiftsbetalerne. Samlet utgjør dette over 60,7 millioner kroner.

Les hele brevet her.

«Etter behandlingen av Stortingsmeldingen om allmennkringkasting oppfatter NRK å ha fått et nytt styringssignal som innebærer forutsigbarhet og kostnadsdekning for lønns- og prisvekst», skriver kringkastingssjefen.

LES OGSÅ: NRK-nyhetene kutter stillinger

Han mener NRK har blitt kompensert langt lavere enn den faktiske lønns- og prisveksten de siste tre årene, og at de egentlig trenger 60 kroner mer for å opprettholde og utvikle tilbudet til publikum.

Sparer penger på FM-slukking

På grunn av kostnadsreduksjon som følge av FM-slukkingen reduserer derimot behovet for økning av kringkastingsavgiften til 30 kroner.

«Regional slukking vil gi lavere distribusjonskostnader gjennom året og redusere behovet for økning i kringkastingsavgiften», skriver kringkastingssjefen.

I 2015 bad NRK om 70 kroner, mens det var 73 kroner i 2014.

Inntektene fra kringkastingsavgiften utgjør i dag rundt 97 prosent av NRKs samlede inntekter.

Inntektene til kringkastingsselskapet økte med 83 millioner kroner til 5,593 milliarder kroner i fjor. Omleggingen fra ytelsespensjon til en innskuddsbasert pensjonsordning ga likevel et underskudd på 183 millioner kroner.

– Jeg er veldig stolt og fornøyd med dette underskuddet. NRK går foran i offentlig virksomhet og har lagt om pensjonsordningen i samarbeid med alle de ansattes organisasjoner, sa kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til NTB.

 

Se video:

NRK-lisensen blir TV-skatt etter finsk modell
Venstres partileder, Trine Skei Grande forklarer hvordan modellen for NRK-lisensen vil fungere i forslaget som har blitt presentert av Stortinget.
02:12
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.