- Jeg hadde egentlig den perfekte jobben, sier Hilde S. Palladino (47) til DN.
For tre år siden var hun ansatt som global it-koordinator i Kongsberg Gruppen og reiste verden rundt for dem.
- Det eneste jeg gjorde var å jobbe og trene. Når jeg ikke reiste utenlands, pendlet jeg fra Skøyen til Horten. Jeg var selvfølgelig veldig sliten, sier Palladino.
- Så begynte jeg å stille meg selv de store spørsmålene. Er det virkelig dette jeg vil? Jeg følte at jeg egentlig ville ha et annet liv, sier hun.
Palladino vurderte en god stund hva hun heller kunne gjøre. Hun søkte råd hos coacher og spirituelle, leste bøker og skrev lister.
- Jeg har et mantra som sier jeg skal kose meg i hverdagen. Jeg skal ikke vente på helg, ferie eller pensjonisttilværelsen, sier hun.
Det landet på at hun ville skrive.
- Det var en del ting jeg ikke synes var så viktig lenger, understreker Palladino.
Ikke hjemme på to år
Palladino forteller at hun alltid har vært glad i å være i Indonesia.
I 2013 hadde hun vært på reise i Kina, og besøkte en venninne som bodde på Bali på vei hjem.
- Kanskje det er en mulighet tenkte jeg. Jeg gikk flere runder på hva jeg kunne tjene på skrivingen. Jeg satt opp budsjetter, betalte ned studielånet, solgte alt, sier hun.
Palladino flyttet til Bali i 2013, og livnærte seg på å skrive. Hun begynte å skrive manus på en bok.
- Da jeg først hadde tatt avgjørelsen, var valget om å flytte til Bali lett. Så dro jeg dit, og var ikke hjemme på to år, sier hun.
Ble syk
I løpet av oppholdet tenkte Palladino at dersom alt skulle gå skeis, kunne hun bare flytte hjem til Norge igjen.
- Så gjorde jeg det, sier hun.
For om lag et år siden ble broren hennes syk og han trengte en nyretransplantasjon. Dermed dro Palladino hjem for å gi ham hennes nyre.
- Under undersøkelsene på sykehusene fant de ut at jeg hadde brystkreft. Da ble det cellegift og full pakke. Så det er derfor jeg har vært hjemme i et år.
Gjennom sykdomstiden her i Norge har Palladino jobbet med boken sin sammen med et norsk forlag.
- Det føltes veldig godt å ha noe som ga meg glede mellom rundene med cellegift og stråling, sier hun.
Glad for valgene hun har tatt
Hun viser til at hun aldri har angret på at hun sluttet i jobben sin i Kongsberg Gruppen for rundt tre år siden. Selv er hun glad for at hun sluttet før hun oppdaget at hun var syk.
- Man trenger ikke vente på at man blir syk for å ta grep om livet sitt. Da jeg ble syk var jeg så glad for valgene jeg hadde tatt, jeg tok det som en bekreftelse på at jeg hadde gjort det riktige, sier Palladino.
Ifølge administrerende direktør Eivind Bøe i bemanningsselskapet Proffice er det altfor få som tør å følge drømmene sine.
- Generelt synes jeg det er en god idé å gjøre det man har lyst til å gjøre, følge drømmen sin. Det er sunt personlig og kanskje også smart karrieremessig på sikt, har Bøe tidligere sagt til DN.
Han har inntrykk av at de som tør å ta skrittet fullt ut - og lykkes - sjelden hopper av gründertilværelsen.
- Men så har vi jo mange som mislykkes også. Å være gründer er tøft, og man skal ha et edruelig forhold til det man kaster seg ut i. Vær realistisk, er Bøes råd.
Les også:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.
- Flere må våge å følge drømmene sine, sier karriererådgivere: – Altfor få tør å følge drømmene sine