Lammelår er blitt en påsketradisjon for mange. Faktisk spiser vi tre ganger så mye lam i påskemåneden som ellers i året. Lammekjøttet har mye egensmak og fett, noe som krever viner med sterk karakter, spenstig syre og tydelige tanniner. I tillegg krever hvitløk og rosmarin en vin med god fruktighet. Tradisjonen tro nyter nordmenn gjerne en vellagret bordeaux eller rioja til lam. Begge er sikre vinnere, men vinverdenen har mye mer å by på.
Druene nebbiolo, aglianico og sangiovese fra Italia har alle imponerende syre- og tanninstruktur og er perfekte samarbeidspartnerne for lammekjøttet.
Tannat fra sørvest i Frankrike, tradisjonelt laget malbec fra Argentina samt baga fra Portugal er også druer med viljestyrke nok, og som sammen med spanske tempranillo og globetrotteren cabernet sauvignon utgjør de beste kombinasjonene til lam. Ikke alle druene er representert i Polets hyller, men her er de beste vinene til lammelåret som er å få tak i før påsken starter.
Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her
Se også:
Sosiale selvmål. En kavalkade i Twitter-tabber.
Les mer fra Magasinet her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.