Prisene på oljekontrakter er onsdag morgen stabile på nye, høyere nivåer som er nådd gjennom pinse- og 17. maihelgen.
Prisen på nordsjøolje er nesten to dollar høyere per fat enn da Oslo Børs stengte sist fredag.
Bakgrunnen for oppgangen er at produksjonsavbrudd i Afrika og Canada, sammen med redusert produksjon i andre land utenfor Opec, bidrar til forventninger om bedre balanse mellom tilbud og etterspørsel i oljemarkedet, skriver The Wall Street Journal.
Prisen på Brent-kontrakten i nordsjøolje var over 50 dollar fatet i løpet av natt til onsdag, men ble i 06:30-tiden handlet for litt over 49-tallet.
-Selv om 50 dollar høres my ut i dag, var prisen på rundt 100 dollar på denne tiden for to år siden. Jeg mener fortsatt at man i perioden fra nå og inn i 2017, bør kjøpe olje i perioder med prisnedgang, idet markedet gjenvinner balansen, sier Stuart Ive i OM Financial i Wellington, New Zealand til avisen.
Prisoppgangen var stimulert av meldinger om at skogbranner i Canada tvinger frem flere evakueringer av oljeproduksjonsanlegg.
WTI nærmer seg brent
Samtidig er det begrenset oljeproduksjon som følge av ustabilitet i Libya og stadige militære angrep på oljeinfrastruktur i Nigeria.
Differansen mellom kontrakter i nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI har fra fredag morgen til onsdag morgen falt med 47 cent, slik at Brent-premien onsdag morgen er på 26 cent per fat for kontrakter med samme forfallsmåned.
WTI 1. posisjon, som er juni-kontrakten, noteres til 48,45 dollar per fat onsdag morgen, opp 14 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 59 cent til 48,31 dollar fatet.
Da Oslo Børs stengte fredag, lå WTI-prisen på 45,88 dollar per fat.
Brent 1. posisjon, som er juli-kontrakten, handles for 49,37 dollar fatet onsdag morgen, opp 9 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 31 cent til 49,28 dollar per fat.
Brent-kontrakten lå på 47,52 dollar per fat da Oslo Børs stengte fredag.
Brent spot for umiddelbar levering noteres til 49,37 dollar pr fat, opp 4 cent fra tirsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.