Subsea 7-aksjen sluttet opp 2,1 prosent etter selskapet kunngjorde detaljer rundt kostnadsreduserende tiltak selskapet vil gjennomføre.

Selskapet vil nedbemanne rundt 2.500 ansatte av totalt 13.000, og redusere flåten med inntil 11 skip. Pr utgangen av 2014, bestod Subsea 7s flåte av 39 skip, med ytterligere fem under bygging.

I tråd med forventninger

Subsea 7 har tidligere kommunisert at det ville gjøre ytterligere kostnadskutt i 2015, og tiltakene som ble presentert i dag er i tråd med hva markedet ventet.

- Det er ikke stor forskjell på det som presenteres og det som har vært ventet, i alle fall av oss, med bakgrunn i ordrebeholdning og utsikter, sier analytiker Eivind Tønnessen i Swedbank til TDN Finans.

Tønnessen forklarer imidlertid at Subsea 7s kostnadsstruktur også i betydelig grad er preget av innkjøpskostnader. Kostnadene ville derfor uansett kommet ned i 2015, på grunn av det lavere aktivitetsnivået og fordi Subsea 7s underleverandørers marginer også er under press.

Samlet sett, tror derfor Tønnessen at Subsea 7s driftskostnader vil vise en materiell nedgang i løpet av året.

Oljeprisoppgang

Oljeprisene steg tirsdag. Utviklingen er i tråd med den høye volatiliteten man har observert den seneste tiden. Flere markedsaktører har pekt på en mindre korreksjon.

Markedsanalytiker Karl Fredrik Skorge Hansen i Norwegian Oil Trading mener at korreksjonen nå er over og at volatiliteten vil avta.

- Prisen har vært volatil fordi det for øyeblikket mangler konkrete og sikre støtte- og motstandsnivåer. Når dette ikke er til stede, vil du se dype daler og høye topper, sier han til TDN Finans

Norwegian Oil Trading antar at korreksjonen er den seneste tiden ferdig og at det foreligger støtte fra det geopolitiske, samt et økende konsum i tiden som kommer. Dette tegner for en mer stabil prisutvikling fremover.

- Vi forventer at prisene vil bevege seg mer sidelengs enn kraftige hopp den ene eller andre veien. Olje som vare har blitt et populært investeringsobjekt og har bidratt til den skarpe oppgangen, sier Skorge Hansen.

Analytikeren synes ikke at selve økningen i oljeprisen kom for tidlig, men derimot at prisen økte for mye i løpet av for kort tid.

- Derfor ser man korreksjoner. Vi har lenge ligget i en stigende trend og mener at vi får et lite pusterom før Brent begynner å legge på seg én dollar hver måned fremover, sier han.

Hydro-fall

Norsk Hydro falt 1,9 prosent tirsdag.

Primæraluminium på London Metal Exchange (LME) ble handlet til rundt 1.876 dollar per tonn tirsdag morgen, ifølge Fastmarkets. Ved starten av mai var prisen på 1.910 dollar per tonn.

Prispremien på ekstruderte pressbolter av aluminium er uendret i mai på 632,50 dollar per tonn, ned fra 822,50 ved inngangen av året.

Analysebyrået CRU venter at prispremiene på aluminiumprodukter faller videre de neste månedene.

Konsulent Marco Georgiou tror fallet i premiene vil «overgå nedsiden» de neste månedene, før de henter seg inn når LME-prisen på primæraluminium stiger, skriver Bloomberg News.

Bakkafrost steg

En aksje som viser positiv utvikling tirsdag, var Bakkafrost, etter det færøyske selskapet leverte sitt beste resultat noensinne i første kvartal, med et operasjonelt driftsresultat på 235 millioner danske kroner. Driftsresultatet var i snitt ventet til 178 millioner.

- Det virker som om de har klart å ta ut en betydelig superprofitt i nøkkelmarkeder til tross for et betydelig prispress på stor fisk i dette kvartalet, skriver Nordea Markets i en oppdatering.

Meglerhuset har en hold-anbefaling med kursmål på 190 kroner på Bakkafrost-aksjen.

Pareto Securities er også imponert over rapporten.

- Bakkafrost har oppnådd en imponerende margin på 20 danske kroner pr kilo i kvartalet. Videre har VAP, fiskemel, fiskeolje og fôrsegmentet, som typisk er sesongmessig noe tregere i første kvartal, også realisert solide resultater, skriver Paretos analytikere.

Pareto har et kursmål på 182 kroner for Bakkafrost, og en holdanbefaling på aksjen.

Bakkafrost sluttet opp 5,3 prosent til 187,50 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,47 prosent på 651,27 poeng, omsatt for 4,9 milliarder kroner.

Les også:
Her er markedene Siv Jensen vil følge med argusøyne
- Man kan ikke sitte og beholde kapasitet i håp om at noe kommer tilbake
- Ikke feigt, men heller ikke modig (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.