Til sammen seks personer er nå siktet i saken. Unibuss bekrefter i en pressemelding at den ene av de tre som ble pågrepet og siktet for korrupsjon onsdag og torsdag, er busselskapets administrerende direktør.

En Unibuss-ansatt uten lederverv er også blant de pågrepne. Til sammen seks personer er nå siktet i korrupsjonssaken, som har bakgrunn i en større korrupsjonsskandale i det tyske selskapet MAN.

Fire av de siktede er enten ansatt i eller har tidligere jobbet i Unibuss. Politiet vil fredag vurdere om de tre som nå er pågrepet skal fremstilles for varetektsfengsling.

– Med utspring i den tyske korrupsjonssaken har vi etterforsket bredt og avdekket forhold som vi mener har gitt grunnlag for å sikte disse tre, sier politiadvokat Christian Stenberg ved Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt til NTB.

Dokumentbeslag
Det var i midten av september at politiet pågrep tre personer og siktet dem for korrupsjon i tilknytning til Unibuss, som er Oslos kommunale busselskap.

Unibuss' styreleder, Cato Hellesjø, gikk selv til politiet med saken. Det skjedde på bakgrunn av interne undersøkelser gjennomført i kjølvannet av at selskapet fikk et tips fra Tyskland for omkring fire uker siden.

– Jeg er sjokkert og meget overrasket over pågripelsen av daglig leder i Unibuss. Pågripelsen gjør sterkt inntrykk på oss, men det viktigste nå er å komme til bunns i saken, sier Unibuss' styreleder Cato Hellesjø.

– Millioner
Blant dem som ble siktet i september er en tidligere innkjøpssjef, som ble varetektsfengslet i to uker. Han er nå løslatt.

Tidligere Unibuss-ansatte i lederstillinger er blant annet siktet for å ha tatt imot bestikkelser på til sammen over 4 millioner kroner fra den tyske bussprodusenten MAN, ifølge VG.

Bakgrunnen er at en leder i MAN i en tysk domstol ble dømt for å ha utbetalt millionbeløp til ledere i Unibuss. Ifølge dokumenter avisen har fått tilgang til, skal de to mellom 2003 og 2005 ha krevd henholdsvis 58.700 kroner og 79.500 kroner i bestikkelser for hver buss Unibuss kjøpte av MAN.

Store beslag
Politiadvokat Christian Stenberg vil ikke utdype hva de seks er siktet for, utover at politiet mistenker at Unibuss-ansatte har mottatt private fordeler.

Han forteller at det er gjort «store dokumentbeslag», blant annet i Unibuss' lokaler i forbindelse med etterforskningen.

Etterforskningen fortsetter, og politiet utelukker ikke flere pågripelser.

Intern gransking
Unibuss opplyser i en pressemelding at selskapet har engasjert advokatfirmaet Wiersholm til å gjennomføre en intern gransking av saken, som vil pågå parallelt med politiets etterforskning.

– Vi vil fortsette å bidra med all nødvendig dokumentasjon som kan kaste lys over saken, både til politiet og Wiersholm. Det er vårt viktigste fokus nå, sier Hellesjø.

Unibuss eies av Oslo kommune.

Les mer:
Siktet for buss-korrupsjon i Oslo
Tre siktet i Unibuss-saken
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.