– Velkommen til FMCG as. Du vil nå få fire fantastiske tastevalg, heter det når man ringer godteselskapet med adresse Sofiemyr i Oppegård kommune utenfor Oslo.
Tross fantastiske tastevalg og flere oppringninger er det ingen som tar telefonen.
– Jeg er for tiden sykmeldt, men du må gjerne sende over dine spørsmål skriftlig per epost, skriver selskapets eier og daglige leder Patrick Plavnik (29).
Plavnik har ti konkurser eller selskapsoppløsninger bak seg siden 2006, og er tidligere ilagt to års konkurskarantene.
Lekte butikk
Flere eposter og purringer senere, er ingen spørsmål besvart.
– Vi har lekt butikk frem til nå. Utrullingen av vårt Pick and Mix-konsept starter 1. mars, sa nøtte- og snacksgründer Patrick Plavnik til Finansavisen for under ett år siden.
29-åringen fortalte om den lukrative avtalen selskapet hans FMCG (Fast-Moving Consumer Goods) hadde fått på plass med Reitan Convenience Norway, kioskselskapet til Rema 1000-eier Reitan-familien. 7-Eleven- og Narvesen-kioskene sikret seg Plavniks nøtter og smågodt, og planen var å omsette for 15 millioner i oppstartsåret. Målet var tresifret millionsalg.
Patrick Plavniks selskap Pickandmix gikk konkurs oppunder jul ifjor. Da hadde revisor allerede fratrådt hos FMCG, som på nyåret fikk varsel om tvangsoppløsning dersom ny revisor ikke kommer på plass. FMCG står med 11 betalingsanmerkninger på tilsammen 611.197 kroner.
«Konkursgjenganger»
– FMCG er leverandør til Reitan Convenience til og med mars 2015, opplyser sjef for kommunikasjon- og samfunnsansvar, Ida Håvik, i Reitan Convenience.
Hun vil ikke kommentere samarbeidet ytterligere.
DN har i to uker forsøkt å få prate med Patrick Plavnik, som ikke har besvart spørsmål. Da det konkursrammede selskapet Eatconcept Brands hadde skiftesamling tidligere denne måneden, møtte styreleder og daglig leder Plavnik ikke i Oslo tingrett, men meddelte at han var syk.
– Patrick Plavnik kan betegnes som en konkursgjenganger, ble ilagt konkurskarantene i 2009, og i flere av de ni tidligere konkursene er det avdekket mulige straffbare forhold. I denne konkursen foreligger det skjellig grunn til mistanke om flere lovbrudd, og disse vil bli anmeldt til politiet. Det er også aktuelt å foreslå konkurskarantene for Plavnik, kommenterer bostyrer Klemet Gaski i advokatselskapet DLA Piper.
Urmaker-regning
Gaski mistenker brudd på bokførings- og regnskapsloven, brudd på momsloven, ligningsloven, aksjeloven og straffeloven. Konkursboet fikk nylig innvilget garanti fra Justisdepartementet for å granske mulige lovbrudd.
– Jeg registrerer at det er betalt vel 67.000 kroner til Urmaker Bjerke, og har vanskeligheter for å se at dette har sammenheng med selskapets virksomhet, sier bostyrer Klemet Gaski, som ser tegn til flere private uttak, også etter driften opphørte.
Eatconcept Brands drev også med snackssalg, og hadde tidligere en leverandøravtale med Oslo Kinodrift, som gikk til politianmeldelse etter mistanker om overfakturering på nøtteleveranser. Anmeldelsen ble henlagt, og partene inngikk høsten 2013 forlik som ikke skal være gjort opp.
– Beklager, men vi ønsker ikke å kommentere forhold rundt Eatconcept Brands eller Patrick Plavnik. sier økonomidirektør Morten Valestrand i Nordisk Film Kino, som senere kjøpte Oslo Kinodrift.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.