Vanskelige forhold i olje- og gassmarkedet og færre arbeidsoppgaver tvinger det Kristian Siem-deleide undervannsentreprenørselskapet Subsea 7 til å sette i gang et kostnadsreduksjonsprogram, skriver selskapet i en børsmelding tirsdag.
Både flåten og arbeidsstyrken vil bli nedskalert, og organisasjonen vil bli restrukturert.
Subsea 7 ser for seg at rundt 2.500 ansatte vil miste jobben globalt innen 2016, ned fra 13.000 ansatte.
Den globale flåten til selskapet vil bli redusert med opp til 11 fartøy. Dette vil skje i løpet av de neste 12 månedene. Ved utgangen av 2014 besto flåten av 39 fartøy med ytterligere fem under konstruksjon.
- Helt nødvendig med stillingskutt
Toppsjef Jean Cahuzac i Subsea 7 sier de planlagte kostnadskuttene vil opprettholde konkurransekraften deres i det lange løp:
- Disse kostnadsreduksjonsplanene vil ikke bare tillate oss å tilpasse oss markedsutfordringene, men vil også opprettholde konkurransekraften vår. Dette vil gjøre oss i stand til å stå sterkere rustet når nedturen tar slutt, kommenterer han i børsmeldingen.
- Å redusere antall ansatte er ikke en avgjørelse vi tar lett på, men det er helt nødvendig i dagens vanskelige olje- og gassmarked, legger han til.
Sterkere Q1 enn ventet, men...
Subsea 7 la frem et sterkere brutto driftsresultat enn analytikerne hadde regnet med i første kvartal, mens omsetningen skuffet.
De gjentok da at både omsetningen og marginen i år vil bli svakere enn ifjor, og sa de ville gjøre nye kostnadskutt i år. Selskapet gjentok at anbudsaktiviteten for nye SURF-tildelinger fortsatt er dempet ettersom oljeselskapene fortsetter å utsette investeringsbeslutningene - og selv om det er ventet at noen prosjekter blir tildelt i 2015, er timingen høyst usikker.
Subsea 7 varslet samtidig at de reduserte de anslåtte tapene knyttet til Guará-Lula NE-prosjektet i Brasil med 29 millioner dollar.
Administrerende direktør Jean Cahuzac i Subsea 7 var likevel fornøyd med årets første kvartalsresultat, som han presenterte 29. april.
Les også: - God start på året (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.