TDN Finans' presseklipp:
REGJERINGEN ÅPNER FOR OLJESØKNADER I VERNET OMRÅDE. Regjeringens nye oljekart over mulige leteområder for olje og gass går rett gjennom et område på Jæren som den samme regjeringen fredet tidligere i sommer. (VG.no)
DNB: -IKKE GRUNNLAG FOR ERSTATNING. Forbrukerrådet mener 150.000 småsparere har betalt 690 millioner kroner for mye i gebyrer til DNB og stevnet i juni finanskonsernet for Oslo tingrett. I et tilsvar til Oslo tingrett avviser DNB at fondskundene har krav på erstatning, slik Forbrukerrådet hevder. (NRK.NO)
TULLOW OIL:- VI VIL UT AV NORGE FØR UTBYGGINGSPLANEN SKAL LEVERES. Tullow Oil har kastet kortene og ønsker å forlate Norge. - Vi har gjort det klart at vi ønsker en rask exit fra norsk sokkel. Vår andel i Oda er derfor til salgs, sier pressekontakt George Cazenove i Tullow Oil. (Offshore.no)
NHO VIL SLÅ PÅ BREMSENE. NHO mener tiden er inne for å bremse oljepengebruken og advarer mot en oppblåst offentlig sektor. Næringspolitisk direktør Ingebjørg Harto i NHO er redd for at en fortsatt økning i oljepengebruken kan ødelegge for næringslivet. (DN side 8-9)
AKSJESMELL FOR FERD. Johann H. Andresens Ferd må se at resultatene gikk betydelig ned i årets første seks måneder, sammenlignet med samme periode i fjor. Det er spesielt aksjeinvesteringene og hedgefondvirksomhetene som tynger. (DN side 10)
VIL SKRAPE ETT AV TRE SKIP. 1.000 av verdens 3.000 forsyningsfartøy innen oljeservicebransjen må skrapes for at markedet skal komme i balanse, ifølge analysebyrået IHS Markit. -Det er ikke nok at fartøyene legges i opplag. Det må helt ut av markedet. Hvis ikke vil krisen vare til etter 2025, sier senior konsulent Erik Simonsen i IHS Markit. (DN side 14)
OLJEPRIS ENESTE HINDER. Utbygging av oljefeltet Johan Castberg i Barentshavet kan bli viktig for norsk industri, tror Statoil, som spår nær 30 milliarder kroner i ringvirkninger. (DN side 15)
- JOKEREN SOM KAN GI BOLIGPRISFALL. Markedsanalytiker Nejra Macic i Prognosesenteret ser ingen tegn til boligboble, men peker på ett stort usikkerhetsmoment. - Det kan bli boligprisfall hvis investorer legger ut mange boliger samtidig i det samme markedet, sier hun. (DN side 19)
STADIG FLERE KJØPER BOLIG FOR Å LEIE UT. Nær halvparten av de små leilighetene som ble solgt i Oslo første kvartal ble kjøpt av personer som ikke bor i boligen selv. Om drøye tre uker kan regjeringen stramme skatteskruen. (DN side 20-21)
SKAL DOBLE FØR EXIT. Altor er ikke fornøyd med utviklingen i Norsk Gjenvinning. Før avfallsselskapet selges skal driftsmarginen dobles. (FA side 3)
TROR FORTSATT PÅ 100 DOLLAR. En rekke oljetopper og investorer var for optimistiske med sine spådommer for oljeprisen under fjorårets Pareto-konferanse. Morten Astrup bommet mest, men er fortsatt positiv. Han tror det vil gå fremover med både Det norske oljeselskap og Prosafe, hvor fondet hans Storm Bond Fund har relativt stor eksponering. (FA side 10-11)
FLEST FRA AUSTEVOLL HOS TECHNIP. En av verdens største undervannsentreprenører leier nær halvparten av sine subsea- og rørleggingsskip fra to rederier i øykommunen Austevoll utenfor Bergen. (FA side 12-13)
HAR SØLT BORT 2 MILLIARDER DOLLAR. BW Offshore er blant de første selskapene som presenterer seg på Paretokonferansen. Siden selskapet kom på børs for ti år siden er aksjonærverdier for 2 milliarder dollar borte. (FA side 14-15)
PENGEMASKIN SIKTER HØYERE. Norske Pharmaq er verdensledende på fiskevaksine og tjener over 100 millioner årlig, men tror eventyret bare er begynt. - Vi skal bli mye større, sier Morten Nordstad, administrerende direktør i Pharmaq. (FA side 22-23)
FERIEN OVER I OBLIGASJONER. Norske obligasjonsinvestorer har en sterk home bias, ifølge J.P. Morgan: De plasserer en uforholdsmessig stor andel av porteføljen i norske papirer. - Diversifisering globalt kan gi deg en mye høye risikojustert yield, sier Andreas Michalitsianos, forvalter av foretaksobligasjoner i J.P. Morgan Asset Management. (FA side 26)
STØRST FART I XXL. Tall for første halvår i år viser at nordmenn bruker mer penger på sportsutstyr enn de gjorde året før, men de handler neppe så mye mer utstyr. Svak krone har gjort varene dyrere, og det gir økt omsetning. Tidligere i høst rapporterte XXL at de hadde en vekst på 11,5 prosent i Norge i første halvår. For de øvrige aktørene til sammen ble veksten på 4,5 prosent. (FA side 28)
VIL BEVARE STATKRAFT. Tidligere Statoil-topp advarer mot Statoil-modellen for Statkraft. -Privatisering av Statkraft skal få lønnsomhet ut av selskapets utenlandssatsing, men det motsatte skjedde i Statoil, sier Hogne Hongset, tidligere informasjonssjef i oljegiganten. (Klassekampen)
Les også: Kronen styrker seg etter positiv rapport
Norges Banks temperaturmåler: Økende vekst
- Dette er jo helt sprøtt. Jeg skjønner ingenting
Se DNtv:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.