– Jeg tok ut 1.000 kinesiske yuan fra en minibank på silkemarkedet i Beijing. Da fikk jeg ti 100-sedler som viste seg å være falske, sier journalisten, som for øyeblikket er i Kina for å dekke VM i friidrett.

At det var noe galt med pengene fikk han erfare da han skulle ta taxi tilbake til hotellet. Drosjesjåføren ville nemlig ikke ta imot pengene.

– Han sa ett eller annet på kinesisk, gestikulerte og så måtte vi gå ut av taxien, sier Eriksen, som forteller at det samme gjentok seg i drosje nummer to. Først på tredje forsøk kom han seg tilbake til hotellet. Der spurte han resepsjonen om det var noe galt med pengene, noe det viste seg at det var – serienummeret var nemlig helt likt på alle sedlene.

– Nå har politiet vært her, men all prat foregår på kinesisk, noe som er helt uforståelig for meg. Men jeg har blitt fortalt at de tar dette på største alvor, sier Eriksen, som er glad han bare tok ut 1.000 yuan, det vil si rundt 1.400 kroner.

– Det er betenkelig at når man bruker offisielle kinesiske minibanker, dette var City Bank China, så kommer det ut falske pengesedler. Jeg har vært over hele verden i jobbsammenheng, og aldri opplevd tidligere at det har vært skummelt å ta ut penger i en bankautomat fra en velansett bank, sier Eriksen.

 

Les også: Panikken brer seg: - De må begynne å våkne opp

Global markedsuro: - Det kan utvikle seg til noe større, til et krasj

Børsen raser

 

Se DNtv: DNs ekspert Bård Bjerkholt om markedsuroen mandag

Dette kan gi alvorlige konsekvenser
DN´s kommentator Bård Bjerkholt forklarer hva som har skjedd i aksjemarkedet den siste tiden.
01:19
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.