For fire år siden ble murvillaen på Frøen i Oslo solgt for 13,4 millioner kroner, 900.000 over takst. Nå legges huset, som står på Byantikvarens gule liste, ut til takst på 14,7 millioner kroner. Det tilsvarer 61.500 kroner for hver av husets 239 kvadratmeter primærrom.
Modernisten Arne Korsmo tegnet villaen til sin gode venn Louis Benjamin i 1935 med klar inspirasjon fra fransk-sveitsiske Le Corbusier. Huset er en referanse i arkitektmiljøer med særpregede og personlige løsninger til den opprinnelige byggherren. Blant annet bygget Korsmo i samarbeid med billedkunstneren Gunnar S. Gundersen, glassmalerier og en hylleseksjon med barskap.
Korsmos beste
– Det er Korsmo på sitt aller beste. Jeg har hatt vanvittig med henvendelser siden huset ble lagt ut fredag ettermiddag, sier megler Gøran Sørensen i Privatmegleren, som også solgte det han kaller «en av Norges mest berømte villaer» i 2012.
Megleren brukte samme beskrivelse da han solgte det forrige gang, og må ha vært fornøyd med sitt forrige prospekt. Det synes ved at han har glemt å oppdatere at det er 80 og ikke 76 år siden villaen ble bygd.
Sørensen opplyser at selger ikke har gjort noe særlig siden han kjøpte i 2012, men at huset da var i svært god stand etter omfattende renovering.
Unik kombinasjon
Korsmo var Norges kanskje fremste funkisarkitekt og sto bak rundt 50 eneboliger. Flere regnes som hovedverk i norsk funksjonalisme, blant dem er Villa Dammann og Villa Stenersen,
Villa Benjamin er et av tre hus som Korsmo tegnet ved siden av hverandre i Slemdalsveien mellom Vinderen og Majorstuen. Tomten på 0,8 mål leder ned til Sognsvannsbekken med tursti til Sognsvann.
Det kommer ikke mange slike eiendommer til salgs. Kombinasjonen av nærhet til Majorstuen og tursti til Marka er unik, sier Sørensen.
LES OGSÅ OM:
Eiendomstopp begjært konkurs for ellevte gang (+)
Unge eiendomsmeglere: – Du må tørre å si at du er dritgod (+)
11 unge toppmeglere om veien til suksess (+)
Mange seriøse
Megleren opplyser at annonsen hadde 13.000 treff på under to døgn.
– Det er nok mange nysgjerrige og noen arkitektstudenter, men også svært mange seriøse. Vi hadde to privatvisninger søndag, og har også fått et bud fra en som ville kuppe før visningene neste helg, sier Sørensen.
– Det vil bli en vurdering hvis det kommer flere bud før visning. Men basert på den sterke interessen, ønsker vi å gi alle en sjanse til å se den, sier Sørensen.
Han venter at prisen vil ende på mellom 14,7 og 16 millioner.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.