Ifølge VG trenger nordmenn kun å jobbe i 1 time og 48 minutter for å ha råd til en ukes forbruk av mat. I Sveits må man jobbe 2,03 timer mens i Østerrike er timetallet 3,39.

Undersøkelsen er gjennomført av bondeorganisasjonen Norsk Landbrukssamvirke. Årsaken til at nordmenn betaler mindre for mat enn i andre europeiske land, er at timelønnen i Norge ligger helt på topp – over 57 prosent over gjennomsnittet i Europa.

– At maten er dyr i Norge er kanskje den største myten om norsk matproduksjon. Ingen andre bruker så lite på mat som oss. At man tenker at maten er dyr i Norge, har kanskje noe å gjøre med at vi ser på matprisene isolert sett og ikke i sammenheng med lønnsutviklingen, sier kommunikasjonssjef Eirik Nedrelid i Norsk Landbrukssamvirke til avisen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.