Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Amerikansk vins tradisjonelle bastion

Tekst
Paul Draper på Ridge Foto: Sune Eriksen

Paul Draper på Ridge Foto: Sune Eriksen

I dag kom noen av Amerikas mest ettertraktede viner til Norge. Det vil fort bli tomt.

800 meter over havet, høyt over Silicon Valley, på kanten av jordplaten som sakte skyver fra seg San Andreas og hele San Francisco, ligger Ridge, amerikansk vins høyborg og bastion. Her blir en av de mest erketypiske, klassiske og lagringsdyktige viner skapt, etter gammel oppskrift. Viner som blir utsolgt samme dag som de lanseres på Vinmonopolet.

Les også:strålende kvalitet til riktig pris i Piemonte

I 44 år har Chicago-fødte Paul Draper vært frontfigur og vinmaker hos Ridge. Selv om Draper hadde andre planer for fremtiden da han begynte å studere filosofi ved Stanford, så var det vinen som trakk ham California. I 1969 ble han hentet inn som partner og vinmaker sammen med fire Stanford-ingeniører som hadde etablert vingården Ridge ti år tidligere.

Tradisjonelle viner

Uskolert som vinmaker var det E. H. Rixfords skildringer fra 1883, om hvordan han plantet den legendariske vinmarken La Questa i Santa Cruz, som ble Drapers ledestjerne. Vinmarken Monte Bello, opphavet til Ridges ikonvin, er også plantet med nettopp stiklinger fra La Questa.

Helt siden starten har Ridge markert seg med tradisjonelt lagede viner, basert på klassiske franske druetyper, som cabernet sauvignon, merlot, petit verdot og chardonnay.

I dag ble disse vinene fra Ridge lansert i Vinmonopolets bestillingsutvalg.

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.