August er en måned hvor det bugner av ferske råvarer. Det gjør det ofte vanskelig å velge, da man egentlig har lyst å smake på alt. I denne retten kan man kombinere tre av de beste råvarene.

- Akkurat nå er det høysesong for både kantareller og krondill, forteller DN.no-kokk Geir Skeie.

- Sammen med ferskvannskreps er dette noen av de beste råvarene en kan oppdrive nå, i tillegg til at denne retten er så enkel å lage at man lett kan holde til utendørs.

Er du ikke blant de som plukker kantarellene selv, har de fleste gode matbutikkene dette i grønnsaksdisken nå.


Kokt ferskvannskreps










Frikassé













Krepsevin
Til denne retten betyr tilbehøret mer enn selve krepsen. Både kantareller og smør har en nøtteaktig smak som gjør seg best sammen med en vin som gjenspeiler noe av det samme. En eikelagret chardonnay, enten fra Burgund eller ”nye verden” er det beste valget. Alternativt er Padras sin Xarel.lo fra Penedes i Nordøst-Spania også en utmerket vin til denne retten.

80433 Roche de Bellene Meursault les Charrons 2007
Maison Roche de Bellene
Burgund, Frankrike
Kroner 289,- Basis kategori 3-7
90 poeng
Wine Tailor
Dufter av lime, integrert tre, grønne epler og mineraler. Flott konsentrert frukt på smak satt sammen med en spenstig syrestruktur og en nydelig mineralsk lang avslutning. Drikk nå til 2015. MB

50728 Padras Xarel.lo 2007
Padras
Penedès, Spania
Kroner 229,- Bestilling
90 poeng
Vinarius
Nydelig vin, som er like bra som forrige årgang. Dufter av epler, krydder og tre. Fyldig frukt med balansert og frisk syre samt en lang konsentrert avslutning. Tørr finish. Laget på 100 prosent xarel.lo og lagret på store kastanjefat. Drikk nå og i to år fremover. MB

33163 Meursault 2005
Thierry et Pascale Matrot
Burgund, Frankrike
Kroner 326,- Basis kategori 4
88 poeng
Moestue Grape Selections
Mineraler kombinert med pent integrert eik på duft med hint av gule epler. Pen konsentrasjon på smak med preg av moden frukt og balansert syrestruktur. Bra lengde. Klassisk. Drikk nå. MB

45016 Cuvée Juliette 2008
Michel Julliot
Burgund, Frankrike
Kroner 129,- Bestilling
86 poeng
Wine Tailor
Dufter av friske grønne epler med en pent integrert eik. Nydelig frisk syre på smak kombinert med delikat fersk frukt og en pent balansert avslutning. Mye hvit burgunder for pengene. Drikk nå. MB

Geir Skeie gir nye mattips på DN.no hver fredag. Se flere tips her!

Klar for sjøkreps også? Se video om sjøkreps, østers og kamskjell på grillen:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.