Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Godt og grønt

Helstekt blomkål

Oppskrift på helstekt blomkål av Jo Bøe Klakegg og Björn Svensson

Oppskrift på helstekt blomkål av Jo Bøe Klakegg og Björn Svensson

-
+

Helstekt blomkål

  • 1.00 hel blomkål
  • usaltet smør
  • timian

Ramsløkbuljong

  • 250.00 g ramsløk
  • 0.50 l vann
  • 50.00 g usaltet smør

Potetchips

  • 10.00 stk rattepoteter
  • 2.00 l solsikkeolje
  • salt

Ramsløkbuljong og potetchips fremhever blomkålsmaken.

SLIK GJØR DU

Skjær til blomkålens topp og bunn, slik at den får en jevn, flat yte.

Bruk en høy kjele med tykk bunn Stek blomkålen på høy varme i olje i ett minutt, til den har fått en lett stekeskorpe under.Skru ned varmen og ha i smør og timian.

Legg på lokket. Rist lett på gryten. Ta lokket av igjen etter fem minutter. Skru opp varmen litt og stek videre til blomkålen får en jevn og mørk karamellisering.

RAMSLØKBULJONG

Kok ramsløken mør i lettsaltet vann et par minutter. Ha i en mikser med 1/2 liter kaldt vann og smør. Kjør det til fin puré og sil.

POTETCHIPS

Varm solsikkeolje i en gryte til 180 grader. Høvl potetene i tynne skiver. Tørk av med papir. Friter skivene i oljen til de er gyldne. Legg til tørk på papir, og strø salt over med en gang.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen