Ramsløkbuljong og potetchips fremhever blomkålsmaken.
SLIK GJØR DU
Skjær til blomkålens topp og bunn, slik at den får en jevn, flat yte.
Bruk en høy kjele med tykk bunn Stek blomkålen på høy varme i olje i ett minutt, til den har fått en lett stekeskorpe under.Skru ned varmen og ha i smør og timian.
Legg på lokket. Rist lett på gryten. Ta lokket av igjen etter fem minutter. Skru opp varmen litt og stek videre til blomkålen får en jevn og mørk karamellisering.
RAMSLØKBULJONG
Kok ramsløken mør i lettsaltet vann et par minutter. Ha i en mikser med 1/2 liter kaldt vann og smør. Kjør det til fin puré og sil.
POTETCHIPS
Varm solsikkeolje i en gryte til 180 grader. Høvl potetene i tynne skiver. Tørk av med papir. Friter skivene i oljen til de er gyldne. Legg til tørk på papir, og strø salt over med en gang.