Ingredienser
- 1.50 stk stokkender, se an størrelsen
- 1.50 ts salt
- 1.50 ts sort pepper, ristet
- 1.50 stk sitron
- 3.50 stk stangselleri, stilker
- 4.50 cm ingefær, finkuttet
- 2.00 stk hele grønne chili
- 4.00 ss frisk timian
- 8.00 stk kokte poteter
- 2.00 stk rødløk
- 100.00 g usaltet smør
- 7.00 stk syltede plommer, delt i to
- 4.00 dl kyllingkraft
- 0.50 dl soya
Plommer
- 1.00 kg syrlige plommer, gjenre victoria
- 625.00 g sukker
- 3.50 cm ingefær, finhakket
- 1.00 stk sitron, vasket i skiver
- 2.00 dl vann
SLIK GJØR DU
Ribb anden og skyll den, kutt av halsen.
Gni fuglen med salt og pepper, og fyll den med sitron, grønn chili, stangselleri og litt timian.
Halsen kan ligge med i langpannen, det gir god smak til sjyen. Ha i biter av rødløk og poteter.
Stek anden på 230 grader i 13–20 minutter. Følg med på steketermometeret, brystene skal ha en kjernetemperatur på 50 grader (medium til rå).
Ta anden ut av ovnen og skjær av årene som får steke videre til de blir møre.
Slå kyllingkraften og soya i langpannen og kok ut slik at du får en deilig saus, tilsett gjerne resten av timianen rett før servering.
Sett andeskroget inn i ovnen igjen i to til tre minutter før servering for å gjøre brystene sprø. Ha i plommene slik at de også blir varme.
Skjær brystene av skroget og anrett på tallerken med potet, plomme og løk.
PLOMMER
Skyll plommene og ha dem på rene glass sammen med ingefær, sitron, sukker og vann.
Bruk glass med lokk.
Plommeglassene bakes i ovn på 100 grader i 30–40 minutter.
Dom. Huët Le Haut-Lieu Demi-Sec 2007
Produsent: Gaston Huët , Loire , Frankrike
Pris: 275,00 Varenummer: 9946301 Utenfor sortiment, Importør: Vinarius
En fantastisk vin laget av druen Chenin Blanc. Dufter sammensatt av sitrusfrukter, honning og tørkede aprikoser med innslag av mineraler. Nydelig lett sødme og stram syre på smak med en perfekt konsentrasjon og stofflighet. Lang og kompleks avslutning. En enormt lagringsvennlig vin som man kan nyte nå. Drikk nå til 2045. Passer til modne oster. MB MB