Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokken & havet

Syltet makrell med sitrongress og ingefær

Ørjan Johannessens oppskrift på syltet makrell med sitrongress og ingefær.

Ørjan Johannessens oppskrift på syltet makrell med sitrongress og ingefær.

-
+

Ingredienser

  • 800.00 g makrell i skiver
  • 2.00 l vann
  • 1.00 dl hvitvinseddik
  • 3.00 ss salt
  • 1.00 ss hel, svart pepper
  • 2.00 stk gule løk, skåret i tynne skiver
  • 4.00 stk sitrongress skåret i biter
  • 100.00 g fersk, renset ingefær skåret i skiver
  • 2.00 ss fennikelfrø
  • 1.00 neve dill

SLIK GJØR DU

Kok opp vann med salt, pepper, løk, sitrongress og ingefær. Legg makrellen i den kokende buljongen. Trekk i 20 minutter, før du tar kjelen vekk fra platen. La makrellen kjøle seg ned i buljongen.

Server som forrett sammen med en frisk salat, eller på brød sammen med crème fraîche eller rømme.

88

Life from a stone Sauvignon Blanc 2014

Produsent: Springfield Est. , Breede River Valley , Sør-Afrika

Pris: 194,90 Varenummer: 1463601 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Holst Wines AS

Dufter av mineraler, sitrus og stikkelbær. Fersk og flintpreget frukt på smak med en frisk syre. Saftig og lang urtepreget utgang. Tørr og lang. Nydelig Sauvignon Blanc. Perfekt til grønne asparges. MB