Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sverre Sætres bakeskole

Kjekssjokolade

Oppskrift på hjemmelaget Kvikk Lunch av Sverre Sætre

Oppskrift på hjemmelaget Kvikk Lunch av Sverre Sætre

-
+

INGREDIENSER

  • 0.25 appelsin
  • 400.00 g hvetemel
  • 0.50 ss bakepulver
  • 200.00 g brunt sukker
  • 200.00 g saltet smør, romtemperert
  • 100.00 g egg
  • 4.00 ss brunt sukker til dekor
  • 200.00 g melkesjokolade til dypping

Det finnes mange gode grunner til å forsøke å erstatte den klassiske kjekssjokoladen med hjemmebakt. Sverre Sætre kan fortelle deg hvordan du lager din egen tursjokolade som er like god på tur som til kaffen hjemme.

SLIK GJØR DU

Vask appelsinen godt i lunkent vann. Rasp skallet fra appelsinen på et rivjern (bare det gule).

Smuldre mel, bakepulver, sukker og smør i en bolle, for hånd eller i en foodprosessor.

Tilsett egget og saften fra 1/4 appelsin og kna det inn i deigen, eller kjør deigen raskt sammen i foodprosessor.

Pakk deigen inn i plast, og la den hvile i minst 1 time i kjøleskapet.

Forvarm stekeovnen til 160 °C. 

Kjevle deigen til en ca. 3 mm tykk leiv. Dryss det revne appelsinskallet på deigen. Strø på brunt sukker til dekor og kjevle det lett ned i deigen. Skjær kjekser på ca. 3 x 10 cm. Legg dem på plate med bakepapir og stek dem i 12–15 minutter til de er gylne. Avkjøl. 

Smelt sjokoladen, og dypp kjeksene i den. Legg dem på bakepapir og sett dem i kjøleskapet til de stivner .

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen