Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Godt og grønt

Grillbakte asparges

Oppskrift på grillbakte asparges av Jo Bøe Klakegg og Björn Svensson

Oppskrift på grillbakte asparges av Jo Bøe Klakegg og Björn Svensson

-
+

Tartarsaus

  • 2.00 stk fennikel
  • 50.00 g havsalt
  • 3.00 stk endiver
  • 2.00 dl majones
  • 2.00 dl crème fraîche
  • 2.00 ss finhakket persille
  • askorbinsyre
  • vann
  • sitron
  • salt

Grillet aspargesbrød

  • 20.00 stk ferske asparges
  • 500.00 g brøddeig (hvilken som helst, gjerne vanlig pizzadeig) 
  • urter (estragon, kjørvel, persille) 
  • god olivenolje
  • salt

Grillet brød med fennikel og endivehjerter.

SLIK GJØR DU

Lag den fermenterte fennikelen en uke før du skal lage resten.

Vask og skrell det ytterste laget på fennikelen. Kutt i små terninger. Bland fennikel og salt i en bolle og la det stå i fem minutter. Skyll bort alt saltet. Tørk bort alt overflødig vann. Ha den saltede fennikelen i en boks med lokk og la den stå i romtemperatur i tre døgn. Deretter setter du det hele inn i kjøleskapet i ytterligere tre døgn.

For å lage endivene: Kok opp vann og salt. Ha i sitron og syrepulver. Skrell av de første åtte bladene på endiven og kutt av bunnen. La endivehjertene trekke i den oppkokte laken i ca. 25 minutter. Det er viktig at endivene er dekket med laken under hele koketiden.

Lag tartarsausen: Kutt 2 dl av den fermenterte fennikelen i små terninger. Gjør det samme med de kokte endivene. Ha i en bolle sammen med majones, crème fraîche og persille. Smak til med salt og sitron.

GRILLET ASPARGESBRØD

Skrell aspargesen, kjevle ut ca. 80 g brøddeig til en avlang firkant.

Legg fem asparges ved siden av hverandre på deigen. Brett sammen slik at toppene stikker ut. Pensle deigen med litt olje, salt og legg noen friske urter på. Pakk deigen rundt aspargesen. Legg den på en varm grill helst med lokk. Eventuelt kan man avslutte den i ovnen etter grilling. Stek til brødet er gyldent og aspargesen al dente.

Server aspargesbrødet med saus ved siden.

88

Life from a stone Sauvignon Blanc 2014

Produsent: Springfield Est. , Breede River Valley , Sør-Afrika

Pris: 194,90 Varenummer: 1463601 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Holst Wines AS

Dufter av mineraler, sitrus og stikkelbær. Fersk og flintpreget frukt på smak med en frisk syre. Saftig og lang urtepreget utgang. Tørr og lang. Nydelig Sauvignon Blanc. Perfekt til grønne asparges. MB