Knuste poteter med grønne bønner og toastet tang.
SLIK GJØR DU
Vask potetene rene for jord. Kok dem under lokk med 2 dl vann og 20 g smør. Når potetene er ferdig skal det ikke være noe særlig vann igjen. De kan gjerne koke litt i stykker. Tilsett kjernemelken til slutt og la det trekke inn i potetene.
Skrell litt tykke biter av skall av et par av potetene. Kok dem et par minutter i saltet vann. Tørk dem på papir og friter dem i olje på 180 grader.
BØNNER
Vask bønnene, tørk dem godt. Ha litt olje på bønnene og legg dem på en veldig varm kullgrill eller grillpanne.
Grill kun på ene siden i ca. 1 min. Ha dem i en bolle og smak til med salt, olje og sitron.
Man får kjøpt tørket sukkertang på helsekostbutikker. Spre tangen på et stekebrett og stekt i ovnen på 180 grader i 20 minutter.
Server de lett knuste potetene med grillede bønner. Strø over ristede tangbiter og skallchips.