Eggerøren er best varm, nylaget, kremete og luftig. Hemmeligheten er god tid og indirekte varme.
SLIK GJØR DU
Får du tak i gode, økologiske egg, er det best. Kvalitetsegg kjennetegnes av en stor plomme.
Ved hjelp av stavmikseren blir du kvitt tråder fra eggene. Ha i salt og vann før du kjører.
Ha smør i en rund bolle, og tilsett eggeblandingen. Sett bollen over et vannbad (oppunder kokepunktet) og rør. Det er indirekte varme som fører til en perfekt kremet eggerøre. Først skal smøret og egget emulgere.
Nå er det bare visping som gjelder. Så snart eggene viser tegn til å stivne langs kantene, vispes det bare inn i røren igjen. Prosessen tar ti til tolv minutter med kontinuerlig visping. Temperaturen må ikke komme over 90 grader.
Den ferdige eggerøren er kremaktig og luftig, smaken er ren og dyp.
BAKT EGG
Når egget bakes over lang tid i stedet for å kokes, blir plommen seig uten at den stivner, hviten blir geléaktig. Smaken blir mer intens.