Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Helt vilt

Ryper i fløtesaus

Oppskrift på ryper i fløtesaus av Heidi Bjerkan

Oppskrift på ryper i fløtesaus av Heidi Bjerkan

-
+

Ingredienser

  • 4.00 stk ryper
  • 5.00 dl vilt- eller oksekraft
  • 3.00 dl fløte
  • 1.00 stk løk
  • 1.00 stk gulrot
  • 1.00 stk stangselleri
  • 15.00 stk einerbær, gjerne grønne
  • 4.00 stk kvister timian
  • litt smør og olje
  • salt og pepper
  • 125.00 g russiske erter (vannet ut to–tre timer)

SLIK GJØR DU

Oppskrift på russiske erter kan du finne her.

Rypene flås og deles slik at brystene sitter på brystbenet. Hjerte og krås tas vare på.

Kok kraft på lår og ryggben. Brun alle delene i en gryte med litt olje og smør, løk, gulrot, sort pepper og einerbær. Ta ut brystene når de har fått en fin farge.

Tilsett viltkraft og 2 dl fløte, la småkoke i 30 minutter. Sil av grønnsakene og bena, og smak til sausen med salt og pepper.

Ha brystene som sitter på brystbenet tilbake i sausen og la trekke på 45–50 grader i en times tid.

Ta ut brystene og la dem hvile. Kok opp sausen og ha i russiske erter og smak til.

Rett før servering, vendes 1 dl lettpisket fløte inn i sausen med de russiske erter.

Det er også veldig godt å vende inn stekt, oppskåret hjerte og krås i blandingen, sammen med gressløk.

Skjær ut rypebrystene fra brystbenet, og anrett brystene med sausen.

Server gjerne med rosenkål, persillerot og tyttebær.

90

Jean-Michel Stephan Côte-Rôtie 2010

Produsent: Domaine Jean-Michel , Nord-Rhône , Frankrike

Pris: 347,90 Varenummer: 5324101 Utenfor sortiment, Importør: Domaine Wines

Saftig, leskende og delikat frukt med lyng, krekling, kjøtt og steinete karakter, Saftig og leskende også munnen med delikat syre, faste men tiltalende tanniner og lang ettersmak med flott, balansert alkohol, Saftig og lekker. Slippets suverene ener. Nå til 2017. Til vilt. OMA/MB OMA