Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Terje Ness' sunne kjøkken

Syltet sild med vårgrønnsaker, pepperrotkrem og rugbrød

Oppskrift på stekt syltet sild med vårgrønnsaker, pepperrotkrem og rugbrød av Terje Ness

Oppskrift på stekt syltet sild med vårgrønnsaker, pepperrotkrem og rugbrød av Terje Ness

-
+

Ingredienser

  • 8.00 stk små vårsildfileter
  • 4.00 dl vann
  • 1.00 dl eddik
  • 1.00 ss sukker
  • 2.00 ts salt

Pepperrotkrem

  • 10.00 g pepperrot, revet
  • 40.00 g cremè fraîche
  • 1.00 stk sitron
  • 1.00 ts sukker
  • salt og pepper
  • 1.00 ss dijonsennep
  • 2.00 ss olivenolje
  • gressløk

SLIK GJØR DU

Kok opp vann, eddik, sukker og salt. Skjær et par snitt i skinnet. Slå den varme laken over fisken. La stå til avkjølt, men holder seg lenge i kjøleskap.

PEPPERROTKREM

Miks det hele sammen med visp. Vårgrønnsaker som gulrot, friske erter, vårløk. Kokes lett og vendes i smør. Server sild, grønnsaker og pepperrotkrem med rugbrød og sennep.

Se viner som passer til:

Fisk i Vindatabasen