Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Terje Ness' sunne kjøkken

Cæsarsalat med ansjos

Oppskrift på cæsarsalat med ansjos av Terje Ness

Oppskrift på cæsarsalat med ansjos av Terje Ness

-
+

Salat

  • 2.00 stk romanosalat
  • 8.00 stk ansjosfileter

Krutonger

  • 4.00 skiver loff i terninger

Cæsardressing

  • 4.00 stk eggeplommer
  • 2.00 ss hvitvinseddik
  • 4.00 dl solsikke- eller rapsolje
  • 4.00 ss reven parmesan
  • 0.50 dl sitronsaft
  • kapers, hakkede
  • hakkede salte ansjos i olje
  • litt urter

SLIK GJØR DU

Del ansjosen på langs, skrap forsiktig av innmat/ ryggben og skjær av hode og hale. Ha ansjosene på en plate med litt olje, stek dem kun rundt 15 sekunder i ovn på 220 grader.

KRUTONGER

Loff i terninger stekes i olje til gyldne krutonger.

CÆSARDRESSING

Eggeplommer og hvitvinseddik piskes luftig. Tilsett olje og kjør med stavmikser til blandingen binder seg som majones. Rør inn resten av ingrediensene, smak til med kapers og ansjos etter hvor sterk du vil ha dressingen.

Vend salaten med dressingen, ha på mer parmesan, ansjosfiletene og krutongene.

Se viner som passer til:

Fisk i Vindatabasen