Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Signaturretten

Lunsjtallerken

Oppskrift på lunsjtallerken av Tobias Borthen

Oppskrift på lunsjtallerken av Tobias Borthen

-
+

Lunsjtallerken

  • 2.00 stk skiver røkelaks
  • 2.00 stk brødskiver m/smør
  • 1.00 dl rekesalat
  • 1.00 stk amerikansk pannekake
  • 1.00 stk egg, rørestekt i pannen
  • 2.00 stk appelsinbåter og litt bær
  • lønnesirup

Pannekakerøre

  • 720.00 g hvetemel
  • 80.00 g sukker
  • 40.00 g bakepulver
  • 6.00 stk egg
  • 0.80 l helmelk
  • 400.00 g smør

Rekesalat

  • 1.00 stk helt egg
  • 5.00 dl olje
  • 3.00 ss grov sennep
  • 300.00 g matyoghurt
  • 250.00 g dijonaise
  • 1.00 stk sitron, saften og revet skall
  • 1.00 potte dill
  • 6.00 dl skrellede reker
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU LUNSJTALLERKEN

Server med et stort glass juice.

Oppskriftene på pannekakerøre og rekesalat er til seks personer.

PANNEKAKERØRE

Smelt smøret og avkjøl litt. Bland det tørre, og rør deretter inn egg, melk og smør til en tykk, glatt røre. La den stå og trekke en god stund før du steker lubne, små pannekaker.

REKESALAT

Bland egg og sennep og rør inn olje først dråpevis, deretter mer til en majones.

Smak til med salt og pepper. Bland yoghurt med dijonaise, sitron, hakket dill og smak til med salt og pepper. Vend inn rekene.