Lunsjtallerken
- 2.00 stk skiver røkelaks
- 2.00 stk brødskiver m/smør
- 1.00 dl rekesalat
- 1.00 stk amerikansk pannekake
- 1.00 stk egg, rørestekt i pannen
- 2.00 stk appelsinbåter og litt bær
- lønnesirup
Pannekakerøre
- 720.00 g hvetemel
- 80.00 g sukker
- 40.00 g bakepulver
- 6.00 stk egg
- 0.80 l helmelk
- 400.00 g smør
Rekesalat
- 1.00 stk helt egg
- 5.00 dl olje
- 3.00 ss grov sennep
- 300.00 g matyoghurt
- 250.00 g dijonaise
- 1.00 stk sitron, saften og revet skall
- 1.00 potte dill
- 6.00 dl skrellede reker
- salt og pepper
SLIK GJØR DU LUNSJTALLERKEN
Server med et stort glass juice.
Oppskriftene på pannekakerøre og rekesalat er til seks personer.
PANNEKAKERØRE
Smelt smøret og avkjøl litt. Bland det tørre, og rør deretter inn egg, melk og smør til en tykk, glatt røre. La den stå og trekke en god stund før du steker lubne, små pannekaker.
REKESALAT
Bland egg og sennep og rør inn olje først dråpevis, deretter mer til en majones.
Smak til med salt og pepper. Bland yoghurt med dijonaise, sitron, hakket dill og smak til med salt og pepper. Vend inn rekene.