Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sverre Sætres jul

Lime-ostekake

Lag Sverre Sætres lime-ostekake til nyttårsaften.

Lag Sverre Sætres lime-ostekake til nyttårsaften.

-
+

Kjeksbunn

  • 100.00 g havrekjeks
  • 15.00 g hakkede pistasjnøtter
  • 1.00 ts brunt sukker
  • 25.00 g smeltet smør
  • 1.00 ts nøtteolje av hasselnøtt eller valnøtt (du kan også bruke rapsolje).

Ostekrem

  • 3.00 gelatinplater
  • 1.00 dl ferskpresset limejuice (ca. 5 stk.)
  • 250.00 g kremost naturell
  • 150.00 g sukker
  • 1.00 vaniljestang
  • 3.00 dl kremfløte

Kjeksbunn

Bruk en kakering som er ca. 22 cm i diameter og 4,5 cm høy.

Knus kjeksene og bland med pistasjnøtter, sukker og olje.

Varm smøret slik at det blir nøttebrunt på farge og bland det med kjeksblandingen til en jevn masse.

Sett kakeringen på en tallerken med bakepapir, eller bruk en springform med bunn. Kle innsiden av ringen med bakepapir, det gjør det enklere å få ut kaken. Trykk ut kjeksmassen i bunnen av kakeformen.

Ostekrem

Bløtlegg gelatin i kaldt vann i fem minutter.

Kjør kremost, vaniljefrø, sukker og halvparten av juicen til en glatt masse i en matprosessor. Varm resten av juicen til kokepunktet, og ta den av platen. Kryst vannet ut av den oppbløtte gelatinen, og la den smelte i den varme juicen.

Tilsett den varme juicen i ostemassen, og rør den godt inn. Pisk fløte til krem, og vend den inn i ostemassen med en slikkepott. Fyll ostekrem til toppen av ringen, og stryk helt jevnt av med en palett. Sett kaken i kjøleskapet til den stivner.

Fjern ringen forsiktig før du pynter for eksempel med friske bringebær, bringebærsaus marsipankuler og vaniljestang.

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen