Nøttebunn
- 90.00 g hasselnøtter
- 30.00 g hvetemel
- 100.00 g melis
- 150.00 g eggehvite (150 gram er ca. 5 stk.)
- 50.00 g sukker
Sjokolademousse
- 300.00 g mørk sjokolade (70 %)
- 150.00 g usaltet smør
- 0.75 dl espresso/sterk kaffe
- 3.00 gelatinplater
- 100.00 g eggeplomme (100 gram er ca. 5 stk.)
- 150.00 g eggehvite (150 gram er ca. 5 stk.)
- 100.00 g sukker
Sjokoladeglasur
- 200.00 g mørk sjokolade
- 1.50 dl kremfløte
- 50.00 g sukker
Nøttebunn
Forvarm stekeovnen til 180 °C. Kjør nøtter, melis og hvetemel til fint mel i en matprosessor. Pisk eggehvite og sukker til marengs. Vend blandingen inn i marengsen med en slikkepott.
Kle en stekeplate med bakepapir og stryk røren utover i et cirka to centimeter tykt lag. Stek bunnen midt i ovnen i cirka 25 minutter. Prøv å løfte opp et hjørne av bunnen. Slipper det bakepapiret, er bunnen ferdig.
Sjokolademousse
Bruk en kakering som er ca. 18 cm i diameter og 5 cm høy.
Hakk sjokoladen og smelt i vannbad med smøret. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i fem minutter. Lag espresso/sterk kaffe. Kryst vannet ut av gelatinen og la smelte i varm kaffe.
Rør eggeplommene i sjokoladeblandingen. Rør inn kaffen. Pisk blandingen med en visp/ stavmikser slik at den blir blank og glatt. Pisk eggehvite og sukker til marengs. Vend ⅓ av marengsen i sjokolademassen med en slikkepott. Vend så inn resten av marengsen.
Sett kakeringen på en tallerken med bakepapir. Kle innsiden av ringen med bakepapir, det gjør det enklere å få ut kaken. Brekk/skjær ut nøttebunn og legg et lag i bunnen av ringen. Fyll på med moussen. Sett i fryseren natten over eller til den er gjennomfryst.
Sjokoladeglasur
Finhakk sjokoladen. Kok opp sukker og fløte og ta kjelen av platen. Ha i sjokoladen og la den stå i et halvt minutt. Rør sammen glasuren.
Før servering: Fjern kakeringen. Sett kaken på en rist og tøm glasuren over. Bruk en palett og stryk utover. Sett i kjøleskapet til den er tint, ca. fire timer. Pynt med f.eks. tørkede aprikoser, nøtter og marsipankuler penslet med gullpudder (kjøpes i butikker som fører bakeutstyr).