Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Oppskrifter

Engelsk plommechutney

Chutney, engelsk plommechutney

Chutney, engelsk plommechutney

-
+

Engelsk plommechutney

  • 750.00 g plommer
  • 6.00 dl sukker
  • 1.00 dl vann
  • 2.00 ss salt
  • 250.00 g hakket rødløk
  • 0.50 stk hvitløk, skrellet og hakket
  • 1.50 dl eddik
  • 2.00 ss gule sennepsfrø
  • 1.00 ss hele korianderfrø
  • 1.00 stk kanelstang
  • 3.00 stk nellik
  • 1.00 ts chiliflak

Slik gjør du:

  • Tell plommene.
  • Kok dem opp på middels varme med en skvett vann.
  • Fisk steinene ut med en skarp skje når de er myke.
  • Skum av.
  • Ha i sukkeret og resten av ingrediensene og la det koke på svak varme i en drøy time.
  • Hell på steriliserte glass og avkjøl.