Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Oppskrifter

Plommepai

Plommepai

Plommepai

-
+

Pai med plommer

  • 200.00 g hvetemel
  • 100.00 g smør i terninger
  • 0.50 ts salt
  • 0.50 dl iskaldt vann
  • 500.00 g plommer
  • 50.00 g kokosmasse
  • 50.00 g mykt smør
  • 100.00 g sukker
  • 2.00 ts maisenamel
  • 1.00 ts vaniljesukker, eller frøene fra en halv vaniljestang

Slik gjør du

  • Paideigen lager du enklest i en foodprocessor.
  • Bland mel, smør og salt og kjør maskinen til konsistensen er som grov sand. Hell deretter i vannet litt etter litt, til paideigen kan rulles i en ball. Trykk den deretter ut til en ca. 2 cm tykk plate og avkjøl en times tid kjøleskapet, da blir den lettere å kjevle ut.
  • Kjevle den ut på litt mel til den er ca 0,5 cm tykk. Legg i en smurt 24-26 cm terteform og prikk med en gaffel før du forsteker deigen på 200 grader i 15 minutter. Deigen holder enda bedre på fasongen om du dekker den med aluminiumsfolie og bruker paivekter i form av tørkede bønner eller lignende oppå, men det er ikke nødvendig.
  • Del plommene i to, skjær ut steinen og legg tett i tett med kuttflaten ned.
    Bland smør, kokos, sukker, maisenna og vanilje godt sammen, og smuldre over plommene.
    Stek nederst i ovnen i 15 minutter. Pass på at kokosen ikke blir brent.