1.00tsvaniljesukker, eller frøene fra en halv vaniljestang
Slik gjør du
Paideigen lager du enklest i en foodprocessor.
Bland mel, smør og salt og kjør maskinen til konsistensen er som grov sand. Hell deretter i vannet litt etter litt, til paideigen kan rulles i en ball. Trykk den deretter ut til en ca. 2 cm tykk plate og avkjøl en times tid kjøleskapet, da blir den lettere å kjevle ut.
Kjevle den ut på litt mel til den er ca 0,5 cm tykk. Legg i en smurt 24-26 cm terteform og prikk med en gaffel før du forsteker deigen på 200 grader i 15 minutter. Deigen holder enda bedre på fasongen om du dekker den med aluminiumsfolie og bruker paivekter i form av tørkede bønner eller lignende oppå, men det er ikke nødvendig.
Del plommene i to, skjær ut steinen og legg tett i tett med kuttflaten ned. Bland smør, kokos, sukker, maisenna og vanilje godt sammen, og smuldre over plommene. Stek nederst i ovnen i 15 minutter. Pass på at kokosen ikke blir brent.