Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Vaffel

Vaffelkak (vafler)

Nåkka attåt
Jon Fredrik Skauge ved Fannremsgården lager vafler

Jon Fredrik Skauge ved Fannremsgården lager vafler

-
+

Vaffelkak (vafler)

  • 1.00 dl surmelk (gjerne saup)
  • 1.50 dl melk
  • 1.00 dl byggmel
  • 2.00 dl hvetemel
  • 1.00 ts sukker
  • 2.00 ss vatn
  • 1.00 stk egg
  • 0.50 ts natron
  • 1.00 stk knivsodd kanel
  • 1.00 stk knivsodd salt

Slik gjør du:

  • Pisk sammen egg og melk og rør inn de øvrige ingrediensene.
  • Røren bør gjerne stå litt og svelle.
  • Stekes i vanlig vaffeljern. Om jernet slipper dårlig, kan en ha litt smeltet smør i røren.
  • Dette er grove vafler, slik de ble brukt som matvafler i bygda.
  • Serveres gjerne med rømme og litt sukker eller syltetøy.