Bør man velge jus eller Norges Handelshøyskole om man vil ha lederjobb med «1m+» i lønn? Hva blir best lønnet av siviløkonomer og industrielle økonomer?

Hele nettmøtet finner du her.

Da DN Talent arrangerte nettmøte om søknadsfrist til høyere utdannelse handlet en stor andel av spørsmålene om lønn.

– Det kan kanskje være en idé og fortelle mer om hvordan avlønning i Norgte skjer. For det første er de høye lønningene ikke veldig normale når man er nyutdannet, og i Norge er det ikke veldig vanlig med mange millioner på lønnsslippen. Når man leser om høye lønninger i avisen er det gjerne andre ting som genererer det, sier Gisle Hellsten, leder av Karrieresenteret ved Universitetet i Oslo og en av fire eksperter som satt i panelet.

– Hva slags andre ting?

– Det kan være bonusavtaler, å komme seg opp på et partnernivå eller være Petter Smart og finne opp den fantastiske appen som man kan tjene millioner på. Det er ikke sånn at om du studerer «A» tjener du automatisk godt og studerer du «B» tjener du dårlig, sier Hellsten og leggger til:

- Men jeg mener at det er et helt fint og legitimt ønske å skulle tjene mye penger.

De som satt i panelet var  Ingrid Fjone Dalen (seniorkonsulent i Samordna opptak), Gisle Hellsten (leder av Karrieresenteret ved Universitetet i Oslo) Tom Bolstad (leder av Econa, interesseforeningen for økonomer) og Ivar Horneland Kristensen (generalsekretær i Tekna)

Se hele nettmøtet her.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.