Norges Handelshøyskole (NHH) toget inn i hovedstaden denne uken. Den Bergen-baserte skolen etablerer seg i samme lokaler som samarbeidspartner AFF for å kunne tilby etter- og videreutdannelse rettet mot bedrifter i Oslo.
Les også: NHH tar opp kampen mot BI i Oslo
Rektor Frøystein Gjesdal sier han håper huset på Solli plass også kan bli et møtested for tidligere studenter, som strømmer til Oslo etter endt økonomiutdannelse på NHH.
– Det er kjempepositivt at NHH kommer til Oslo. Det er godt for miljøet, sier Oslo-boer og tidligere NHH-student Christer Kjønigsen.
Selv om konferanselokalene er noe litt annet enn studentenes opprinnelige planer.
Inspirert av Ivy League
Nettverking i et bygg i Oslos ambassadestrøk var drømmen som kunne bli en realitet allerede høsten 2012.
Det mente initiativtagerne til NHH Club i 2010.
Inspirert av Harvards eksklusive, chesterfield- og valnøttmøblerte «klubbhus» for tidligere studenter i New York, skulle tidligere studenter ved Norges Handelshøyskole (NHH) få sitt eget tilholdssted i Oslo.
– Dette skal bli et sted du aldri ønsker å forlate – et home away from home, sa initiativtager Glenn Michael Jonassen til studentavisen K7 Bulletin da han la frem prosjektskissen for fire år siden:
Husleie og drift krevde en startkapital på åtte millioner kroner og en medlemsmasse på 1000 personer som betaler opp mot 4200 kroner i årlig kontingent.
Nå har Jonassen flyttet til London på grunn av jobb, og levert stafettpinnen videre til Kjønigsen og en gruppe andre tidligere studenter. Klubbhuset er i det blå.
– Det er mange grunner til at det krevde mer enn man trodde. Det hjelper ikke med 10 til 15 mann som synes dette er en god idé hvis oppslutningen rundt det ikke er stor nok. Vi må bygge dette nedenfra og opp, bygge medlemskap og tilhørighet. Håpet og troen er fortsatt der, men det kommer til å lengre tid enn vi først trodde, sier Kjønigsen nå.
Er på trinn én
I 2012 ble «Foreningen for opprettelse av NHH Club i Oslo» etablert.
– Vi inviterer til fredagspils og andre arrangementer for å bygge opp et sosialt nettverk. Vi prøver å få det til cirka én gang i kvartalet, sier Kjønigsen.
Kjønigsen sier de ikke bare sitter og venter på at en rik onkel kommer med startkapital til et NHH-hus.
– Vi må uansett sikre oss en løpende inntektskilde – medlemsavgift. Men det ligger frem i tid. Først må vi sjekke om det er interesse for dette. Så må vi finne ut om det er betalingsvilje, sier han.
Foreløpig er de på trinn én, og er fornøyde med en oppslutning på 100 til 150 personer når de arrangerer sammenkomster. Kjønigsen sier at når arrangementene går i overskudd, går dette inn i fondet som en gang i fremtiden skal brukes til drift av huset.
– Hvor mye har dere spart opp så langt?
– Ikke nok til å leie et hus, ihvertfall.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.