Oslo Børs endte opp tirsdag, tross flat utvikling i USA. Hovedindeksen sluttet på høyeste nivå hittil i år og Norse Energy Corp. var blant aksjene som steg markert etter at Chevron meldte om bud på Marcellus- operatøren Atlas Energy.
Aksjestrateg Erik Roland i Nordea sier til TDN Finans tirsdag at aksjer på Oslo Børs fortsatt er billige til tross for sterk oppgang den seneste tiden.
- Starten på et syklisk oppsving
Ifølge Roland handles aksjer på Oslo Børs 10,6 ganger inntjeningsestimatene for 2011 mot historisk på 12-gangeren for tolv måneder frem i tid.
- Hvis vi er i starten på et syklisk oppsving, vil man blåse gjennom disse multiplene sannsynligvis, sier aksjestrategen.
Ifølge Roland er pris/bok på 2011-estimatene på 1,56, mens et "dyrt" marked har en pris/bok på 2,2 gangeren.
- Skal aksjer på Oslo Børs prises til 2,2 gangeren for 2011-estimatene, vil det tilsi en hovedindeks på 587 poeng. La oss si pris/bok på 2,5, da ville jeg kanskje solgt aksjene mine, da har man en hovedindeks på 667 poeng; dette er et dyrt marked på 2011-estimater, sier han.
- Kjøpsanbefaling på markedet
Roland sier videre at estimert inntjeningsvekst fra 2010 til 2011 er på 30 prosent.
- I fravær av negative sjokk tror vi dette skal fortsette oppover. Vi har en kjøpsanbefaling på markedet nettopp fordi markedet fortsatt er attraktiv priset på 2011-estimater. Teknisk er Oslo Børs overkjøpt, og har vært det lenge og man kan kanskje vente en korreksjon, men markedet kommer til å styre mot attraktive priser på 2011-multipler, sier Roland.
Nec steg markert
Norse Energy Corp. steg markert. Chevron meldte tirsdag ettermiddag at de vil kjøpe Atlas Energy for 4,3 milliarder dollar inkludert gjeld, tilsvarende en premie på 37 prosent fra sluttkurs mandag.
Atlas Energy eier arealer som er delvis sammenlignbare med Norse Energy Corps (NEC) eiendeler. NEC-aksjen stiger markert på nyheten.
Ifølge analytiker Teodor Nilsen i First Securities tilsvarer budet en verdi på rundt tre kroner per NEC-aksje.
- Det er litt vanskelig å anslå nøyaktig, fordi det avhenger av hvor mye olje og gass Atlas Energy har i forhold til Norse Energy, men det ligger et sted rundt tre kroner, sa han til TDN Finans.
Atlas Energy har også kommet noe lenger i utviklingen av sine områder, enn det norske selskapet har, påpekte Nilsen.
- Det er i hvert fall ikke tvil om at det er avtalen som driver NEC-aksjen i dag. Avtalen demonstrerer at store selskaper fortsatt viser betydelig interesse for landareal i USA.
First Securities har kjøpsanbefaling på NEC, men analytikeren mener utviklingen fremover vil avhenge av hva som skjer med lovgivningen for fracking i Marcellus og Utica-lagene.
- Oppsidepotensialet ligger hovedsakelig i at selskapet får lov å produsere fra de to lagene. Med Herkimer alene er det ikke betydelig oppside fra dagens kursnivå, sa han.
NEC publiserer tredje kvartalsrapporten sin onsdag. Nilsen venter fokuset under presentasjonen vil være rettet mot den videre utviklingen på Herkimer-formasjonen, men håper også selskapet kan si hvordan finansieringssituasjonen ser ut fremover.
- Slik selskapet ser ut nå, er man ikke finansiert ut i evigheten, det gjelder egentlig en rekke små oljeselskaper, sa han.
Videre er analytikeren spent på å høre hva selskapet tenker om joint venturet de har inngått med Stryker Energy og i forhold til mer langsiktige partnere.
Norse Energy Corp. (NEC) steg 4,9 prosent til 1,34 kroner tirsdag og ble omsatt for 12 millioner kroner.
Oslo Børs endte opp 1,02 prosent til 415,56 poeng. Det var omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 7,7 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.