IAEA melder også at det er innført en flyforbudssone på 30 kilometer rundt kraftverket.
Det franske atomsikkerhetsbyrået ASN sendte tidligere tirsdag ut meldinger om at forseglingen var brutt, men Japans atomsikkerhetsmyndighet har så langt avvist påstanden.
– Hvis dette stemmer, er det ille, sier atomfysiker Nils Bøhmer i Bellona til NTB i en kommentar.
Forseglingen er laget av armert betong og omslutter stålkonstruksjonen som huser atomreaktoren. Den er laget for å holde radioaktive gasser og støv innestengt.
Den japanske marinen melder at militært personell som deltar i redningsaksjonene har testet positivt for lave nivået av radioaktivitet, men at redningsarbeidet vil fortsette.
Nivå seks
Alvorlighetsgraden på ulykken ved det japanske kjernekraftverket er steget til seks av sju nivåer, ifølge ASNs opplysninger.
– Hendelsen har fått en helt annen dimensjon sammenlignet med i går. Det er klart at vi er på nivå seks, sa leder Andre-Claude Lacoste i ASN tirsdag.
Skalaen som graderer alvorlighetsgraden i atomulykker, går fra null til sju. Tsjernobyl-katastrofen blir vurdert som nivå sju.
Fastholder nivå fire
Japanske myndigheter mener ulykken er på nivå fire.
– Det er ingen diskusjon her om å oppgradere ulykken på Fukushima-verket på den internasjonale ulykkesskalaen, sier en talsmann for Det japanske atom- og industrisikkerhetsbyrået til nyhetsbyrået AFP.
Myndighetene har meldt om skader på forseglingen, men har ikke sagt om det skyldes eksplosjoner. man har heller ikke opplyst om omfanget.
Det internasjonale atomenergibyrået IAEA meldte at de registrerte strålingsverdiene hadde falt kraftig fra natt til tirsdag til tirsdag morgen. Klokken 01.00 norsk tid målte man en strålingsverdi ved porten til kraftverket på 11,9 millisieverts per time, men klokken 7 var den sunket til 0,6 millisievierts.
Håpet å unngå
– Det er dette man har håpet at Japan skulle unngå, sier Bøhmer om den franske meldingen.
– Det betyr en stor risiko for utslipp av radioaktive gasser og partikler.
Bellonas atomfysiker påpeker at også evakueringssituasjonen kan bli endret dersom de franske opplysningene er riktige.
Han synes ellers at det er merkelig at meldingen om at forseglingen er brutt, kommer fra franske atomsikkerhetsmyndigheter.
– Vanligvis skulle dette ha kommet fra IAEA eller japanske myndigheter, sier han. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.