- Jeg tror det vil fortsatt være fokus på tungvekterne. Bransjemessig vil jeg si at man må være litt forsiktig med laks og shipping, sier aksjestrateg Kim Evjenth i Argo Securities.

Hans ti beste aksjetips er som følger: Billerud, Kinnevik, Nokia, SSAB og Trelleborg, og norske Noreco, Hydro NHY, Renewable Energy Corp REC, Seadrill SDRL og Telenor TEL.

Hovedindeksen på Oslo Børs har steget nesten 60 prosent hittil i år, som har fått ekspertene til å tro på et skikkelig nyttårsrally.

Les også: Ekspertene varsler nyttårsrally

Evjenth tror at hovedindeksen på Oslo Børs kommer til å stige 10-15 prosent neste år, men at det kan bli en humpete ferd:

- Vi tror at markedet kommer til å stige 10-15 prosent i 2010, men at det kan komme til å bli ganske volatilt, sier han til DN.no.

- Overdrevne estimater
Han mener det er åtte ting det er spesielt fokus på i markedet nå:

  • Stabiliseringen av det amerikanske boligmarkedet,
  • Stabilisering av kredittmarkedene
  • Modne økonomier kommer over kneika
  • Fremvoksende økonomier kollapser ikke
  • Markert fall i volatiliteten
  • Lønnsomheten stabiliserer seg
  • Langsiktig løsning for banksektoren, spesielt i USA.

Oppgangen i markedene tror han vil komme på grunn av en kombinasjon av en normalisering av kredittmarkedene, i tillegg til at den ekspansive pengepolitikken gir mer penger i markedene.

- Vi ser imidlertid relativt svake utsikter på makrosiden, og ganske blandede signaler i USA og Europa. Vi tror at estimatene for 2011 er for optimistiske generelt, sier Evjenth.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.