Acta-gründer, Fred A. Ingebrigtsen ble satt i varetekt og havnet på glattcelle 16. juni 2008, mistenkt i det som har blitt kalt Norges største innsidesak.
Tirsdag denne uken besluttet førstestatsadvokaten å frafalle siktelsen for brudd på mafiaparagrafen og siktelsen mot Ingebrigtsens søster ble henlagt.
Les: Dropper mafiasiktelse i Acta-saken
Spesialenheten for politisakers etterforskning konkluderte med at avlyttingen etter pågripelsen av Ingebrigtsen var ulovlig. Nå stevner Ingebrigtsens kone, Ingrid Ottesen, Rogaland politidistrikt og fem ledere for det hun mener er ulovlig avlytting i en privat straffesak.
- Jeg opplever det som et overgrep, tillitsbrudd og maktmisbruk fra politiet, sier Ottesen om avlyttingen.
- Livsfarlige arbeidsmetoder
Ottesens beskriver politiets arbeidsmetoder slik:
- En kombinasjon av manglende kompetanse og maktmisbruk er farlig. Hvis du blander det med fare for prestisjetap blir det livsfarlig, sier hun.
Tre dager etter at Ingebrigtsen ble pågrepet fortsatte politiet å avlytte familiens telefon. At Ottesen ble avlyttet kom frem ved at et vitne fikk høre om det under et avhør, forteller hun.
- Det var en ren tilfeldighet. Vedkommende ble bedt om å tie om dette, sier hun.
En krenkelse
Ottesen understreker at hun ikke har noe å skjule, men hun reagerer på at hennes private samtaler ble distribuert til alle forsvarerne.
- Den ulovlige avlyttingen er en krenkelse av meg og mitt rettsvern, sier hun.
- Hva var det politiet hørte da de avlyttet deg?
- Det var veldig personlige samtaler i en krisesituasjon, der venner, familie og bekjente tok kontakt og var bekymret og fortvilet.
Fra største til minste
Nå behandler Riksadvokaten klagesaken fra Ottesen.
- Jeg hadde tillit til politiet før, det er ikke mye tillit igjen. Men jeg har tillit til at Riksadvokaten kommer til en riktig avgjørelse, sier hun til DN.
- Politiet har ikke skydd noen midler for å konstruere en sak de aldri har hatt. Nå gjenstår det å se om det som de kalte Norges største innsidesak blir Norges minste innsidesak, sier hun.
- Forsvar
Ottesen har tatt DN med til en kanonstilling ved hytta på Finnøy, en halvtimes kjøretur fra Stavanger. Ottesen forklarer hvorfor hun ønsket å vise DN restene etter 2. verdenskrig.
- Dette handler ikke om angrep, det handler om forsvar, sier hun.
Les også:
<b>Får ikke fred fra innsidesaken</b>
<b>Acta-siktede slår tilbake</b>
<b>Innsidesiktet skriver bok</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.