Statoil styrket sin posisjon på Utsirahøyden denne uken gjennom kjøpet av 15 prosents eierandel i Edvard Grieg-feltet (tidligere Luno) fra Wintershall.
- Edvard Grieg er et passende navn for et felt på Utsirahøyden, for det har gitt en ny morgenstemning for norsk olje- og gassvirksomhet, sa en smilende Statoil-sjef.
Utsirahøyden inneholder også gigantfeltet Johan Sverdrup som er på størrelse med de gamle elefantene på norsk sokkel som Ekofisk og Statfjord. Lund fortalte hvor stort han syntes det er at Statoil under hans ledlese skal utvikle et felt som også fremtidige generasjoner vil kjenne navnet på.
Han delte en tanke som slo han på et ledermøte tidligere i uken.
- Vi hadde en gjennomgang av Johan Sverdrup-feltet med min ledelse på mandag, og jeg må innrømme at da satt jeg og tenkte på at det er helt utrolig at også min generasjon skal få være med og bringe frem prosjektet som har den samme dimensjonen som noen av de historisk største feltene på norsk sokkel. Jeg må si, det trodde jeg var utenkelig og jeg tror også mange andre trodde det var helt utenkelig. Og jeg synes faktisk at det er helt fantastisk å få lov å være med på det. Det er et privilegium. Det er et flott prosjekt for partnerne, men ikke minst også for Norge, sa Lund.
Han pekte på at det ikke bare skjer spennende ting i Nordsjøen. Statoil står foran et ni-brønns leteprogram i Barentshavet rundt Skrugard- og Havis-funnene.
- Da vil vi bore en av de nordligste brønnene som noengang er boret. Det er fortsatt stort potensial i Barentshavet, sa Lund.
- Nå er det rett og slett ganske spennende på norsk sokkel, synes vi, sa en fornøyd Helge Lund.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.