Det var knyttet ekstremt stor spenning til presitsjefeltet Gro i Norskefeltet, og enkelte eksperter trodde at gassfeltet kunne være på størrelse med Ormen Lange.
Nå kan det vise seg at avgrensningsbrønnen i praksis er tørr.
- Dette er en stor skuffelse, ikke bare for lisenshaverne, men også for Norge, sier en bransjekilde til avisen Upstreams ONSToday onsdag .
Det mest spennende feltet
Tidligere i år sa direktøren i Oljedirektoratet (OD), Bente Nyland, at hun var aller mest spent på nettop denne avgrensningsbrønnen av alle boringene på norsk sokkel i år.
Resultatet fra brønnen gjør at det eksisterende volumanslaget for Gro på 10-100 milliarder kubikkmeter med gass sannsynlig vil forbli uendret.
Shell er operatør på lisensen med en eierandel på 50 prosent. Statoils eierandel er på 30 prosent etter å ha solgt en andel på 10 prosent PGNIG Norway i juni. GDF Suez eier resterende 10 prosent.
- For tidlig å si noe
En Shell-talsperson ønsket ikke å bekrefte det skuffende resultatet fra boringen til Upstream og viste til at Oljedirektoratet forbereder en melding om boringen.
- Det er for tidlig å si noe om resultatet ennå. Det har vært mye spekulasjon rundt denne brønnen, sier han til avisen.
Han sa imidlertid at brønnen er så nær fullført at Shell allerede vet om det er en suksess.
Etter boringen på Gro-lisensen er fullført skal Shell begynne boringen av det nærliggende Dalsnuten-prospektet.
Klart negativt
Og selv om resultatet fra Gro ikke direkte vil påvirke sannsynligheten for et funn på Dalsnuten, er implikasjonen for området klart negativt, ifølge avisen.
En utbygging av området betyr nemlig betydelige infrastrukturinvesteringer, og dersom Gro viser seg å være tørr kan det bidra til at utbyggingen ikke blir lønnsom.
Mandag inngikk Noreco en avtale med BG Norge om å overta en andel på 10 prosent i letelisens PL 392 som omfatter Dalsnuten.
Les også:
Norge går tom for gass tidligere enn antatt
Spår smell for Kina og Norge
- Oljen har gjort oss late
Håper på dypt vann i Norskehavet
Se video: - Helt nødvendig å bruke mye penger:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.