Konserndirektør Øystein Michelsen i Statoil lover bedre dialog mellom Statoil-ledelsen, de ansatte og foreninger og vernetjeneste på Gullfaks-feltet.
Mandag trakk Owe Ingemann Waltherzøe seg som hovedverneombud på Gullfaks-feltet.
- Det er en helhetsvurdering som ligger bak, jeg kan ikke lenger stå inne for sikkerhetsarbeidet på Gullfaks-feltet, sa Waltherzøe til DN.no. Han mener Statoils ledelse stadig legger hindringer i veien som vanskeliggjør jobben som hovedverneombud.
- Personlige betrakninger
Mandag uttalte informasjonssjef Ola Anders Skauby at Statoil oppfattet Waltherzøes avgang som "personlige betraktninger" og at det var enighet blant verneapparatet og tillitsvalgte om at det er trygt å jobbe på Gullfaks.
- Statoil tar til etterretning at Walterzøe trekker seg som hovedverneombud. Verneapparatet, tillitsvalgte og ledelsen er enige om at det er trygt og sikkert å jobbe på Gullfaks, det har også Ptil bekreftet etter møtet på fredag. I det møtet var to verneombud fra Gullfaks til stede. Derfor oppfatter vi dette som personlige betraktninger og ønsker ikke å kommentere det videre, sa informasjonssjef Ola Anders Skauby i Statoil til DN.no mandag kveld.
Samtidig hevdet Skauby at alle fire hovedverneombudene har signert et brev distribuert internt om at det er sikkert og trygt å jobbe på Gullfaks.
Etter det DN.no erfarer skal vernetjenesten og tillitsvalgte ha reagert sterkt på uttalelsen, blant annet fordi det omtalte brevet kun omhandlet bore- og brønnforhold på Gullfaks. Det skal være bakgrunnen for at Statoil tirsdag sendte ut en melding fra Statoils øverste sjef for norsk sokkel
Les hele saken: - Kan ikke stå inne for Gullfaks-sikkerheten
I meldingen lagt ut på Statoil nettsider tirsdag kveld, sier Statoils konserndirektør Øyvind Michelsen at han ser alvorlig på at ansatte sier de er bekymret for å arbeide offshore og sier at Gullfaks-ledelsen nå konkret seg på hvordan Statoil kan styrke dialogen.
- Svært alvorlig
- Sikkerheten for våre medarbeidere og våre leverandører på sokkelen har høyeste prioritet. Slik skal det også oppleves av den enkelte. Dette forutsetter en god dialog mellom ledelsen, våre medarbeidere, deres foreninger og vår verneombudstjeneste. Dette har vi sterk fokus på, og Gullfaksledelsen ser nå konkret på hvordan vi kan styrke denne dialogen, sier konserndirektør Øystein Michelsen.
Videre i meldingen står det: "Statoil har over tid registrert en del oppslag i media der ansatte har stått frem og sagt at de er bekymret for å arbeide offshore. Ledelsen har likeledes mottatt noen bekymringsmeldinger fra enkeltpersoner og verneombudstjenesten på Gullfaks knyttet til samme tema."
– Dette er forhold Statoil tar svært alvorlig og vil følge nøye opp i samarbeid med våre tillitsvalgte og verneombudstjenesten, sier Michelsen.
- Må tilpasse oss
Michelsen mener et godt forhold til tillitsvalgte og verneapparat er en forutsetning for at sikkerhetsnivået styrkes.
– Norsk sokkel er i modning, vi må tilpasse oss både nye rammebetingelser og teknologisk utvikling. Driftsmodellen er innført for å tilpasse oss den nye virkeligheten – og samtidig bidra til en videre styrking av sikkerhetsnivået for våre medarbeidere på sokkelen. En god samhandling og konstruktive drøftelser med tillitsvalgte, verneapparat og ledelse er en viktig forutsetning for at vi skal lykkes, sier Michelsen.
Les:
- Kan ikke stå inne for Gullfaks-sikkerheten
Venter økte utfordringer på eldre felt
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.