Totaltek er lei av å vente på sluttoppgjøret, men Ole Robert Reitan mener at kostnadene endte opp med å bli overraskende høye:
- Dersom budsjettet ble overskredet, skulle dette i så fall varsles Reitan på forhånd, slik at han kunne gi sitt eventuelle forhåndssamtykke før det ble utført arbeider som ville lede til budsjettoverskridelse, heter det i Reitans advokats sluttinnlegg til Oslo tingrett.
Dette ble ikke gjort.
- Totalteks unnlatelse av å varsle om budsjettoverskridelse representerer et kontraktsbrudd, mener Rema-arvingen.
Krever 8,4 millioner kroner
Rett før jul 2009 kjøpte Ole Robert Reitan og kona Monica Reitan den fallerte finansmannen Bjørn Sellægs tidligere bolig i Eilert Sundts gate i Oslo.
Prisen endte på 39,5 millioner kroner, selv om prisantydningen opprinnelig var på stive 70 millioner.
Siden den gang er huset bygget om fra en byvilla med fem separate leiligheter til å bli enebolig for Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan og hans familie. Under ombyggingen ble det ikke spart på noe:
Det er blant installert heis og matheis i villaen og bygget et lysthus i hagen. Ombyggingsprosjektet har tatt over to år og kostet et ukjent antall millioner kroner.
Men ikke alle leverandørene er like fornøyd med oppgjøret de har fått av Rema-arvingen.
Elektroinstallasjonsfirmaet Totaltek, som fikk oppdraget med å gjøre de elektriske arbeidene i huset, mener de har 8,4 millioner kroner utestående etter jobben, og har saksøkt ekteparet Reitan for å få hele oppgjøret.
Saken er berammet i Oslo tingrett nå i april.
- Kan ikke tjene penger på at de unnlot å varsle
- Dette er et betydelig beløp for et elektrofirma som ikke har de helt store påslagsprosentene. Det stresser likviditeten i et selskap når man ikke får oppgjør for noe som faktisk er dokumentert utført og sendt faktura for, sa Totalteks advokat, Svein Sulland hos advokatfirmaet Selmer, til DN.no i januar i år.
Les mer: Saksøkes for 8 mill.: Ole Robert Reitan nekter å betale for oppussing
Sullands klient har fakturert timer og materiell for rundt 20 millioner kroner på prosjektet, men Reitan nekter å betale sluttoppgjøret på 8,4 millioner kroner.
I sitt sluttinnlegg til Oslo tingrett forklarer Ole Robert og Monica Reitans advokat Sam E. Harris hos advokatfirmat BA-HR hvorfor.
- På vegne av Reitan anføres at manglende varsling fra Totaltek (om budsjettoverskridelsen, red.anm.) medfører at selskapet som utgangspunkt ikke kan kreve noen betaling utover det beløp som er oppgitt budsjettet av august 2010. Under enhver omstendighet vil Reitan anføre at budsjettet i hvert fall er å anse som et prisoverslag (...), og at prisen for det arbeidet som går inn under dette derfor maksimalt kan overskrides med 15 prosent, skriver advokaten.
Subsidiært anføres det at Totalteks salær må nedsettes skjønnsmessig basert på alminnelige kontraktsrettslige prinsipper.
- Totaltek kan ikke tjene penger på at de unnlot å varsle Reitan, skriver advokat Sam E. Harris i sluttinnlegget.
Mener kravet må ned
Ole Robert Reitan forstår heller ikke hvordan budsjettet kunne overskrides:
- Totaltek har ikke fremlagt dokumentasjon som gjør det mulig å forstå hvordan budsjettet kunne overskrides og det kunne påløpe kostnader for tilleggsarbeider i den utstrekning Totaltek påberoper, heter det i sluttinnlegget.
- Også dette må lede til nedsettelse av Totalteks krav, mener Reitan.
På vegne av Ole Robert og Monica Reitan, nedlegger advokat Harris påstand om at ekteparet frifinnes mot å betale et beløp fastsatt etter rettens skjønn.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.