I dag morges leverte Sevan kvartalstall , og ble sendt seks prosent ned på Oslo Børs. Selskapet har slitt lenge med finansiering, forsinkelser og driftsproblemer, og aksjen er sårbar for dårlige nyheter.

Carnegie-analytiker Frederik Lunde mener Sevan har lite pent å vise frem dette kvartalet, og frykter at selskapet har problemer med å betale leverandørene sine:

Les mer: - Horrible tall

Tveteraas avviser at dette er et problem:

- Vi har et godt forhold til leverandører, sier han til DN.no

Har bankpenger
- Hvis man ser på kontantbeholdningen i forhold til leverandørgjeld, kan det se vanskelig ut. Har dere penger til å betale alt der skylder?

- Ja, det har vi med de trekkfasilitetene og bankfasilitetene vi har, sier Tveteraas.

Han forklarer at årsaken er at betalingen på boreriggene Sevan Driller 1 og 2 er "baktunge", på en slik måte at de først føres som kortsiktig gjeld, så trekkes av de langsiktige lånene. Denne overførselen vil starte i fjerde kvartal i år og første kvartal neste år.

- Er dere i en komfortabel finansiell situasjon?

- Ja, det er det. Vi har gjennomgått en lang rekke med tiltak i finasieringsplanen. En del av det har vært ganske komplisert å få på plass.

Siste etappe
Det som gjenstår av finansieringsbehov, er en langsiktig finansiering av Sevan Driller.

- Vi vil få på plass en god refinansieringsavtale for Driller i løpet av 2010. Det er den siste etappen vår, før jeg kan si at vi har en veldig god arbeidskapitalsituasjon i selskapet, sier Tveteraas.

De siste månedene har Sevan Driller hatt to langvarige stopp. De siste problemene skal være løst 22. november. Da skal utblåsningsventilen være reparert og tilbakeført.

- Gjennom finansieringen av Driller planlegger vi å frigi rundt 100 millioner dollar i generell arbeidskapital for selskapet. Det tror jeg vi vil få til selv om vi har hatt disse problemene med riggene, for jeg tror vi har hatt en god dialog med bankene om det, sier han.

Sevan får også hjelp av et generelt sterkt boremarked.

- Og til tross for problemene har vi fått vist at riggen fungerer bra og at teknologien fungerer. Og det er det aller aller viktigste i en slik startfase.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.