Det var tidligere ventet at gjelden ville ligge på om lag 170 prosent av det greske bruttonasjonalproduktet neste år. Torsdag varslet imidlertid EU-lederne i Brussel at man regner med at den vil utgjøre 198,3 prosent, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Forhandlinger fortsetter
Samtidig har partiledere samlet seg i presidentpalasset i Aten for enda en gang å forsøke å bli enige om en ny samlingsregjering.

– Dette er tredje gang jeg kommer hit i dette ærendet, og jeg håper det er siste gang, sa den konservative opposisjonslederen Antonis Samaras da han var på vei inn til møtet, ifølge avisen Kathimerini.

Både mandag, tirsdag og onsdag ble det meldt at landets to største partier, sosialdemokratiske PASOK og det borgerlige Nytt demokrati, var enige om hvem som skulle bli ny statsminister. Men gjennombruddet lar vente på seg.

Sliter med å innfri krav
Flere kandidater er blitt nevnt underveis, og nå ser det ut som om toppøkonomen Lukas Papademos igjen er den mest aktuelle til å overta ansvaret for det kriserammede landet. Han skal imidlertid ha problemer med å få innfridd en rekke betingelser for å bli statsminister. Ifølge greske medier har både PASOK og Nytt demokrati problemer med å godta kravene. Blant kravene er at begge partiene undertegner et løfte på å støtte EUs kriseplan for landet. Dette har spesielt Nytt demokrati problemer med å godta.

Partiet har tidligere vært svært kritisk til regjeringens avtaler med EU og nedskjæringene som er gjort.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.