Problemene tårner seg opp for oljeserviceselskapet Sevan Marine. Onsdag morgen leverte selskapet nok en runde med svake tall, og mottagelsen på Oslo Børs var et kraftig kursfall på rundt seks prosent SEVAN.

- Tallene er horrible, konkluderer Carnegie-analytiker Frederik Lunde overfor DN.no.

Aksjekursen i selskapet har i lang tid vært preget av et enormt press på finansene i selskapet. Selskapet er helt avhengige av en refinansiering for å komme seg ut av uføret.

Brenner penger
Selskapet har nå en lav kontanbeholdning på 68 millioner dollar, mens rentebærende gjeld tikker jevnt oppover. Ved utgangen av tredje kvartal var gjelden på 1.276 millioner dollar.

- Men viktigst av alt, de betaler ikke regningene sine, sier Lunde, og legger til:

- Selskapet brenner penger, har stor gjeld og ingen likviditetsreserver.

Dobling i leverandørgjelden
Han viser til at leverandørgjelden har økt kraftig det siste kvartalet, og er nå oppe i 283 millioner dollar. Det er mer enn en dobling fra samme kvartal ifjor.

- Når begynner leverandørene å sove dårlig, spør analytikeren.

Sevan-sjef Jan Erik Tveteraas sa til DN.no på årets Pareto-seminar i begynnelsen av september at selskapet må begynne å levere varene nå, og at det som skal til er at selskapet blir ferdig med refinansiering og det over tid reduserer gjelden i selskapet.

Les mer her: <b>- Vi må levere varene nå</b>

Sevan er nå midt oppe i en refinansierngsprosess av Sevan Driller. Sevan skal erstatte kredittfasiliteten på 250 millioner dollar og obligasjonslånet på én milliard kroner med en ny kredittfasilitete, eller kombinere den med et obligasjonslån.

- Tidligere har selskapet sagt at det skal erstatte dagens kombinasjon av kredittfasilitet og obligasjonslån med en ren kredittfasilitet. Så dette er negativt, mener Lunde.

Lenge siden storhetstiden
Sevan-aksjen (SEVAN) hadde sin storhetstid fra like etter nyttår 2007 til senhøsten 2008. På det meste kostet aksjen over 80 kroner, og var analytikernes og daghandlernes yndling.

I dag får du en aksje i Sevan for rundt syv kroner, og slik har det vært med små avvik siden januar 2009.

Carnegie har en salgsanbefaling på Sevan Marine.

Les også: - Har godt forhold til leverandørene

<b>- Sevan er i en hengemyr</b>

<b>Ny forsinkelse for Sevan</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.