Ifølge styreleder og hovedeier Stein Erik Hagen i Orkla er det uaktuelt å skille ut Sapa nå. Han mener selskapet er inne i en god periode og må videreutvikles før vurderingen i det hele tatt kan tas.

Det sier han til TDN Finans mandag, etter at Dagens Næringsliv skrev at Hagen ønsket å skille ut svenske Sapa.

- Det er ikke aktuelt å selge Sapa nå. Administrasjonen har ikke kommet med noen innstilling om dette overfor styret. Jeg har fått mange brev og henvendelser fra aksjonærer som mener Sapa bør børsnoteres eller andre måter, henvendelsene er noe vi selvsagt diskuterer, men det er ikke aktuelt å skille ut Sapa i dag, sier han.

Kanskje om "to-tre år"
Hagen påpeker at det er "umulig å si hva fremtiden bringer" og stiller seg ikke avvisende til å skille ut Sapa på sikt.

- Men det betyr ikke det samme som at jeg er for det i dag. Nå skal vi få resultatene i Sapa bedre. Vi har en stor operasjon i Nord-Amerika og Europa, og vi kjøper og videreutvikler virksomhet i Asia. Sapa er inne i en veldig god periode, men markedene er svake. Jeg har ivret for at vi skal utvikle Sapa videre, investere mer penger og bygge flere fabrikker i Asia, sier han.

Eventuell utskillelse vil derfor først bli vurdert om noen år, ifølge Hagen.

- Hvis det skulle skje ligger det minst to-tre år frem i tid, sier han.

Hagen tilbakeviser at han har sagt at Sapa skal "fjernes", eller at Orkla skal kvitte seg med industrivirksomheten.

- Styre og ledelse helt på linje
I dagens strategi er Sapa en del av Orklas kjernevirksomhet, ifølge styrelederen. Men strategien skal vurderes på styremøtet onsdag denne uken og vil bli presentert på kapitalmarkedsdagen neste uke.

- Vi har hatt et omfattende strategiarbeid i Orkla gjennom sommeren og retningen fremover vil bli diskutert på styremøtet onsdag, så vil (Orkla-sjef Bjørn) Wiggen på kapitalmarkedsdagen legge frem det styret har kommet frem til. Men per i dag er Sapa en del av Orklas kjernevirksomhet, sier han.

Ifølge Hagen er styret og ledelsen i Orkla enige i alle viktige spørsmål.

-Det er ingen uoverensstemmelser mellom administrasjon og styret i Orkla. Vi er helt på linje, sier han.

Les mer:

<b>Hagen vil fjerne svensk kjempe</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.