Den amerikanske finansministeren Timothy Geither sier at lånetilgangen nå bedrer seg, og at selskapene er i ferd med å bygge opp kontantreserver.
Begge deler er tegn på at den amerikanske økonomien kan stå overfor økt vekst, skriver Bloomberg News.
- Kredittforholdene, som senket økonomien vår inn i dyp resesjon i 2007, er ikke lenger en veksthindring, sa han i Kongressen i dag.
På god vei
Han forsvarer myndighetenes hjelpepakke på 700 milliarder dollar, det såkalte TARP-programmet, som han sier spilte en kritisk rolle i bedringen av kredittforholdene.
Geithner sier at myndighetene er på god vei med å nedskalere TARP, og at de nå planlegger å selge den siste delen i Citigroup innen slutten av året.
Det amerikanske finansdepartementet ble sittende som én av de største eierne i det amerikanske Citigroup etter at banken måtte reddes av myndighetene i forbindelse med finanskrisen høsten 2008.
Får igjen pengene
Også utsiktene for myndighetenes investeringer i bilindustrien er i ferd med å bedre seg, og det amerikanske finansdepartementet planlegger å kvitte seg med sin eierandel i General Motors når selskapet går på børs senere i år eller i 2011.
President Barack Obama har forlengst uttalt at han ønsker å få tilbake hver eneste dime av de 700 milliarder dollarene som TARP-programmet har kostet staten.
Banker som Bank of America, JPMorgan Chase og Wells Fargo har alle betalt tilbake pengene de mottok fra TARP-programmet.
Les også: Kan håve inn på "kriseaksjer" (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.