Superpessimist og Societé Generale-strateg Albert Edwards er fortsatt like negativ til aksjemarkedet.

I lang tid nå har han fylt sitt "Global Strategy" nyhetsbrev med sine lange utredninger om bobler , spørsmål om investorene er sprø og advarsler om at USA er i alvorlig trøbbel .

Men for første gang virker det som om stjernestrategen ikke vet helt hva han skal si:

- Jeg mangler ord, skriver han i sin ferske ukesoppdatering.

- En bannlysning
Han peker på kollegaen Dylan Grices anbefaling om å heller ha kontanter enn å putte pengene sine i aksjemarkedet, når avkastningsutsiktene ser så dårlige ut som han mener de gjør nå.

- Denne typen språk er jo en bannlysning for de fleste på kjøpssiden. Det har faktisk nesten ingen betydning i den investeringsverdenen vi nå bor i, skriver Edwards, og fortsetter:

- Nå har jeg rundet 50 år, og jeg forstår mer og mer at mitt pessimistiske språk rett og slett ikke er anerkjent av de unge fondsforvalterne jeg møter. De ser på meg som om jeg nettopp har landet fra Mars.

En humbug-sesong
Likevel fortsetter Edwards altså å være negativ til aksjer, og positiv til statsobligasjoner - selv om sistnevnte gir en dårlig avkastning på lang sikt mener han.

- Jeg bruker fortsatt de samme utprøvde verktøyene jeg alltid har stolt på. Derfor er det verdt å merke seg, at på tross av nok en humbug resultat-sesong, der analytikerne nok en gang har latt seg manipulere av selskapene som rapporterer tall, har vårt foretrukne mål der man ser på endringene i analytikeroptimismen, begynt å falle markert, skriver Edwards, og legger til:

- Akkurat som den gjorde samtidig med fjorårets lomme med svak vekst.

Som i Japan
Han mener at selskapstallene ikke har vært så bra i denne runden som de har fremstått, og viser blant annet til at indeksen for kapitalvarer indikerer en avmatning i et punkt i sykelen der de fleste ekspertene hadde trodd at den skulle bidra enda mer til den generelle veksten.

Edwards peker på at det fortsatt vil være svært volatilt fremover, og at svingningene vil komme som en overraskelse på investorene. Han tror at de sterke tallene vi har sett kommer til å svekkes når den amerikanske sentralbanken Feds kvantitative lettelser (QE2) blir trukket tilbake.

- Det var slik det var i Japan etter at boblen deres sprakk. Og indikatorene bærer bud om at det allerede har snudd, skriver Edwards.

Les også:

- Er de sprø?

- Produserer boble etter boble

- Hvis dette stemmer, er USA i trøbbel! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.