Thor Kamfjord fra Sandefjord har jobbet med skjermteknologi i 25 år og vært priset til 1 milliard kroner. Nå trenger han 1,6 millioner kroner for å unngå konkurs, skriver Finansavisen.

Kamfjord har vært gjennom store opp- og nedturer siden han startet selskapet AutoDisplay i 1985. Nå heter selskapet PolyDisplay, og utvikler skjermteknologi for visuell kommunikasjon, informasjon og underholdning.

Selskapets skjermer viser tekst eller grafisk informasjon til lav kostnad og lavt energiforbruk, og skal kunne brukes på en rekke områder, blant annet dynamiske trafikkskilt med symboler og tekst.

- PolyDisplay sitter på milliardverdier, men jeg priser det bare til 3,1 millioner kroner. Det skal jeg si deg. Jeg har pantsatt alt jeg eier og vil gå i graven med null hvis dette ikke lykkes, sier Kamfjord til avisen.

Legger ned hvis pengene uteblir
Bakgrunnnen for emisjonen er Thor Kamfjords personlige gjeld på 30 millioner kroner, der bankene presser på for at gründeren skal få tilbake 18 millioner kroner hans investeringsselskap har i lån til PolyDisplay.

Selv om planen er å få inn moderate 1,6 millioner kroner på kort sikt, fremgår det av prospektet at selskapet på lengre sikt trenger 60 millioner kroner for å nedbetale gammel gjeld og bringe selskapet til positiv kontantstrøm innen 2012 eller 2013.

Hvis ikke det lykkes å få inn penger, følger han planen og legger ned hele selskapet som han mener har et marked på 30 milliarder kroner. Men i en siste telefonsamtale med Finansavisen modererer han trusselen om nedleggelse, og sier det ville være galskap å legge ned selskapet.

Les også: Kemneren begjærer Vollvik konkurs (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.