Administrerende direktør Lars Solbakken benyttet anledningen til å ringte lenge og vel i børsbjellen da Ocean Yield gikk på børs fredag. I forrige uke kom selskapet i mål med emisjonen der det til slutt fikk hentet 900 millioner kroner.
I utgangspunktet skulle aksjene selges for mellom 30 og 34 kroner, men markedet responderte ikke som ønsket. Selskapet måtte derfor utsette tegningsfristen og senke kursintervallet. Med ny pris på 27 kroner per aksje kom emisjonen til slutt i havn.
Småsparerne som kastet seg på Solbakkens rabattilbud på 1500 kroner utgjorde 14 prosent av emisjonen i forbindelse med børsintroduksjonen. Med rundt 3600 aksjonærer på plass, sier Ocean Yield-sjefen seg fornøyd.
- Mange selskaper sliter jo med å få 500, som er minimumskravet, smiler Solbakken. Han mener dette viser noe av potensialet i Ocean Yield, men han er likevel litt forsiktig med å love for mye.
- Det vil ikke være en folkeaksje fra dag én, men den har et godt potensiale for å bli det, det ser vi nå. Det er en potensiell folkeaksje, sier han.
Trygg på utbyttemaskinen
Gjennom reklamekampanjer har Ocean Yield forsøkt å bygge opp et inntrykk av å være en utbyttemaskin, og Solbakken har god tro på at selskapet kan leve opp til forventningene.
- Målet var å lage en aksje med stabil inntjening og forhåpentligvis økende utbytte. Vi kjenner markedet gjennom mange år, og kjenner oss trygg på å nå de målene vi har satt, sier han.
I første omgang er målet å betale utbytte på 46 cent per aksje, som tilsvarer rundt 2 kroner og 80 øre. Utbyttebetalingene skal skje to ganer i året, og det er planlagt utbetalinger i april og september 2014.
- Med den kontraktsporteføljen vi har, får vi en stabil og god inntjening, sier Solbakken.
Lange kontrakter
Siden selskapet ble opprettet av Aker ASA første kvartal 2012, har det investert 650 millioner dollar i nye fartøy. Flåten består i dag av et flytende produksjonsskip, et seismikkskip, et subsea-fartøy og et supplyskip. I tillegg har selskapet fire nybygg, der to er bilfraktskip og to er supplyskip. Samtlige skip er på lengre kontrakter og selskapet har en gjennomsnittlig kontraktslengde på flåten på 7,5 år. Flere av kontraktene løper imidlertid til langt forbi 2020.
- Ser du noen risiko ved å binde seg opp til så lange kontrakter?
- Tvert imot, Hensikten var å skape en langsiktig og jevn cash flow, det er motparten som står for drift. Så alt i alt sitter du til slutt nesten bare igjen med motpartsrisiko, svarer Solbakken.
Ocean Yield opererer med tydelige investeringsmål for å sikre videre vekst.
- Vi har et mål om årlige investeringer på 350 millioner dollar, og det regner vi med å få til, sier Solbakken.
Fredag ettermiddag handles Ocean Yield-aksjen til 27,40 kroner, opp 40 øre fra noteringskursen.
LES MER:
<b>Ocean Yield i mål med emisjonen</b>
<b>Aker Solutions selger fartøy til Ocean Yield</b>
<b>Ocean Yield tegner lån på 600 millioner</b>
<b>Liten interesse for Røkkes børsbaby: Nå kutter han prisen med 20 prosent</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.