- Nå skal jeg ringe til Harstad, sier administrerende direktør i Det norske Erik Haugane på vei ut av salen der Ola Borten Moe la frem tildelingene av forhåndsdefinerte områder.
Les også: Deler ut 60 nye leteområder
Han fikk tre operatørskap og ni andeler i utvinningstillatelser.
- Det er en veldig bra tildeling for oss. For det første har vi fått et operatørskap i Barentshavet, som er veldig viktig for vår organisasjon i Harstad, sier en svært fornøyd Haugane.
Et gammelt Statoilfunn
Området Det norske skal lede i Barentshavet er et gassprospekt.
- Egentlig er det et gassfunn som Statoil har gitt opp tidligere. Det blir spennende å se om vi får til noe der, sier han.
- Var tildelingen et være eller ikke være for kontoret i Harstad?
- Nei, det var det ikke. Dette er svært langsiktige prosjekter. Men det er bra å få det, sier han.
Og konklusjonen etter telefonsamtalen var at det var glade folk i andre enden også.
Alt de ønsket.
- I tillegg har vi stort sett fått det vi har søkt på i Nordsjøen. Dette er mindre områder nær ting vi har fra før, sier Haugane.
Helge Lund satt på første rad og fulgte statsrådens foredrag, og hadde ikke sett på tildelingen i pausen etterpå.
Men også Statoil er veldig godt fornøyd med tildelingen av lisenser i Nordsjøen og Norskehavet, sier informasjonssjef Ola Anders Skauby i Statoil til TDN Finans.
Søkte ikke Barnetshavet
Statoil ble tirsdag tildelt elleve nye lisensandeler i forbindelse med TFO- runden, og operatørskap på åtte av disse.
- Vi er veldig godt fornøyd med tildelingen. Vi leverte en spisset søknad og godt fornøyd med tildeling i både Nordsjøen og Norskehavet, sier han og legger til at Statoil ikke har søkt om lisenser i Barentshavet.
Skauby sier Statoil fikk operatørskap på samtlige av lisensene hvor dette ble søkt om.
- Vi har fått lisenser rundt der vi har vår virksomhet og Utsira-høyden har vært høyt på prioriteringslisten, som jo har vært et spennende leteområde, sier han.
Ikke redd for Aldous/Avaldsnes
Oljedirektoratet kunngjorde mandag at deres foreløpige anslag for utvinnbare reserver på Aldous/Avaldsnes-feltet, nå døpt Johan Sverdrup til 1,8 milliarder fat. Samme dag meldte Lundin Petroleum om at en avgrensingsbrønn i sørlige del av feltet ikke kom inn som ventet.
Erik Haugane sier til TDN Finans at han ikke bekymret for det lave anslaget fra Oljedirektoratet og påpeker at de "alltid er litt konservative".
Helge Lund mener nyheten fra Lundin var udramatisk.
- Det påvirker ikke synet på Aldous, sier Lund.
Les også: Glem Aldous og Avaldsnes - nå heter det Johan Sverdrup (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.